На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Морквяний торт по-американськи

14 листопада 2012


У стародавні часи морква була бузкова або жовтувато-біла. До речі, в Узбекистані в плов кладуть тільки жовту морквину. А на смак вона як звичайна.

Про користь моркви всі знають. А ось чи знаєте ви, що алергія на моркву виражається у забарвленні щік і долонь в оранжевий колір? Прям як хна в індійців ... І у дітей така забарвлення досить часто зустрічається. Правда, дорослій людині, щоб добитися цього кольору, треба з'їсти відро моркви! Лікується легко - не їсти моркви деякий час.

Але ми-то морквину відрами їсти не будемо. Хоча, спробувавши торт, може хто і задумається ...

Для того, щоб приготувати морквяний торт по-американськи, вам потрібно:

морква - 450 г
сир вершковий - 450 г
яйця - 5 шт.
борошно - 280 г
пудра цукрова - 280 г
темні родзинки - 140 г
білий цукор - 140 г
коричневий цукор - 140 г
олія соняшникова - 200 г
горіхи волоські - 150 г
масло вершкове - 100 г
порошок для випічки - 2 ч. л.
кориця - 2 ч. л.
ваніль екстракт - 2 ч. л + 1ч. л. для крему
порошок какао - 1 ст. л.
сіль - 1 ч. л.
сода - 0,5 ч. л.

Як приготувати морквяний торт по-американськи:

1. Добре б для тортів мати кілька однакових форм. Для цього торта - 3, або 2, або розріжте по -горізонталі. Духовку розігрійте до 180 С.
2. Ізюм пропарьте 10 хв. Моркву натріть на крупній тертці. Горіхи порубати.
3. Просійте борошно, пекарський порошок, соду, какао, корицю, 2 ч. Л. екстракту ванілі, сіль.
4. Збийте яйця з цукрами і соняшниковою олією. Продовжуючи збивати, додайте борошно зі спеціями, потім родзинки, морква і горіхи.
5. Форми вистелити пергаментним папером і як слід змастіть маслом. Розділіть тісто на ту кількість форм, яке є (краще на 3). Орієнтовний час випічки - 35 хв, але дивіться, щоб коржі почали відставати від стінок форм.
6. Коржі остудіть. При необхідності розріжте по горизонталі. І на годину в морозилку.
7. Збийте сир і масло, додайте ванільний екстракт і просіяне цукрову пудру.
8. Намажте кожен корж кремом. Можна прикрасити горіхами. Покладіть в холодильник на добу. Подавайте холодним.
Смачного!

Сирна запіканка з бананом
Гуляш із свинини з овочами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua