На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Морквяно-вівсяний пиріг

12 березня 2014


Сьогодні я хочу представити вашій увазі незвичайний сніданок з вівсянки. Хоча це цілком може бути і десертом в будь-який час дня чи ночі. Ця страва дуже смачне і ароматне завдяки кокосовому крему, ванілі, кориці та інші спеції. Незвичайного в цьому вівсяному сніданку те, що він схожий на морквяний пиріг. Всі любителі морквяного пирога обов'язково відзначать цей рецепт. За таким же принципом ми готуємо цей вівсяний десерт. Тільки замість борошна у нас буде вівсянка. Спеції доповнять солодкий смак моркви, а вівсяні пластівці додадуть своєрідну текстуру цього блюда. Замість кокосового крему можна використовувати просто побільше мигдалевого молока, а в посипання додати кокосову стружку. Взагалі, посипати це готовий десерт ви можете абсолютно різними інгредієнтами. Це може бути і просто кокосова стружка, горіхи, родзинки, інші подрібнені сухофрукти, може бути якийсь крем - сирний або вершковий, можна просто прикрасити варенням або свіжими ягодами. Але у нас на дворі зима, тому в рецепті я вказала горіхи і кокосову стружку. Ця страва також і дуже корисне, адже до його складу входять тільки корисні продукти, багаті вітамінами і клітковиною. Готувати його ми будемо швидко, тільки заваривши на вогні вівсянку з морква, тому всі корисні властивості продуктів прекрасно збережуться. Використовуйте найдрібнішу тертку для моркви, щоб вона легше і швидше приготувалася і не залишилася сирою.

Щоб приготувати морквяно-вівсяний пиріг, вам знадобиться:

морква - 1 ст. з гіркою
мигдальне молоко - 1 ст.
кокосовий крем - 2 ст.л.
кориця - 1 ч.л.
імбир -? ч.л.
мускатний горіх - 1/8 ч.л.
дрібка солі
вівсяні пластівці - ? ст.
екстракт ванілі - 1 ч.л.
лимонний сік - ? ч.л.
волоські горіхи - 2 ст.л.
родзинки - 2 ст.л.
кленовий сироп - 2 ст.л.
кокосова стружка - 1 ст.л.

Як приготувати морквяно-вівсяний пиріг:

1. Моркву натріть на дрібній тертці.
2. Змішайте мигдальне молоко, кокосовий крем, корицю, імбир, дрібку солі і мускатний горіх.
3. Змішайте отриману масу з морквою і вівсяними пластівцями в соуснику. Доведіть до кипіння і проваріть на повільному вогні 8 хвилин, постійно помішуючи.
4. Як тільки суміш загусне, зніміть з вогню, додайте ваніль, родзинки і горіхи з кленовим сиропом. Перемішайте. При бажанні додайте трохи цукрової пудри.
5. Розкладіть десерт по тарілках або креманкам і присипте зверху кокосовою стружкою. Можна додати трохи подрібнених горіхів і корицю. Полийте кокосовим кремом.

Подавати десерт як теплим, так і охолодженим.

Смачного!

Мексиканська сирна коржик
Сирні кексики в шоколадній глазурі без випічки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua