На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Минтай під яблучно-ананасовим соусом для романтичної вечері

23 січня 2014


У переддень чудесного Дня Всіх Закоханих нас все частіше відвідують думки про те, чим би таким смачненьким порадувати свою половинку під час романтичної вечері. Можна, звичайно, витратити чималу суму і приготувати щось таке, чого не можеш дозволити собі щодня. Однак куди простіше взяти і доповнити якесь знайоме і звичне блюдо нової, незвичайної ноткою.
Якщо ви любите ароматну рибку, то рецепт минтая під яблучно-ананасовим соусом обов'язково буде вам до смаку! Повірте, що такий, здавалося б, простий, доступний і звичний продукт заграє зовсім новими смаковими нотками, тільки-но ви додасте в нього крапельку своєї фантазії!

Щоб приготувати минтай під яблучно-ананасовим соусом для романтичної вечері, вам знадобиться:

минтай - 800-900 г
свіжий ананас - 250 г
яблука - 250 г
яблучний сік - 200 мл
лимонний сік - 2 ст. л.
горілка - 30 мл
цукор - 2 ч. л.
часник - 1 зубчик
томатна паста - 1-2 ч. л.
червоний мелений перець - за смаком
сіль за смаком
спеції для риби
крохмаль
вершкове масло для смаження риби

Як приготувати минтай під яблучно-ананасовим соусом для романтичної вечері.

1. Якщо для приготування страви використовується заморожена риба, слід витягти її з холодильника і розморозити за допомогою спеціальної програми мікрохвильовій печі. Або ж можна дістати минтай з морозильника за кілька годин до початку приготування і залишити при кімнатній температурі до повного відтавання.
2. Далі необхідно очистити рибу від луски, плавників і нутрощів, видалити голови (приблизно в сантиметрі від зябер). Промити рибу під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
3. Підготовлені тушки відокремити від кісток (зробити філе) і натерти сіллю і спеціями.

4. Невелика кількість крохмалю розвести водою в пропорції 1: 1. Ще трохи крохмалю висипати у велику плоску тарілку.
5. Обмакнуть шматочки риби в розведений водою крохмаль, потім обваляти в сухому крохмалі.
6. Викласти шматочки минтая в сковороду з попередньо розігрітим вершковим маслом і обсмажити з двох боків до появи апетитною золотисто-коричневої скоринки.

7. Поки смажиться риба, можна почати готувати соус. Шматочок свіжого ананаса нарізати дрібними кубиками. Яблука вимити, обсушити, очистити від шкірки, плодоніжок і насіння, також нарізати кубиками.

У сотейнику розігріти трохи соняшникової олії. Нарізані фрукти викласти в сотейник з маслом і трохи обсмажити. Часник очистити від лушпиння, розчавити рукояткою ножа на обробній дошці і додати до фруктів. Влити в сотейник яблучний і лимонний сік (для рибного присмаку соусу сік можна вилити в сковороду після смаження риби і прогріти до розчинення зажареною скоринки), додати томатну пасту, цукор, щіпку червоного меленого перцю і сіль за смаком.

Перемішати соус і варити 1 хвилину.

Влити в сотейник горілку, ще раз перемішати всі інгредієнти і зняти суміш з вогню.

(поки готувався соус, спорудивши вельми романтичні подсвечнічкі зі звичайних намистин і свічок для аромалампи)
8. Шматочки обсмаженого минтая розкласти в порційні тарілки з гарніром, полити яблучно-ананасовим соусом і подати на стіл.

Для красивої сервіровки блюд зручно використовувати Таппер (сервіровочні кільця). Для цієї риби як гарнір добре підійшов відвареної на пару рис, злегка обсмажений на вершковому маслі. Щоб рис рівно ліг на тарілку, його накладають у Таппер, потім Таппер прибирають, а тарілку злегка струшують, щоб зайві рисинки впали на тарілку. Так гарнір лежатиме акуратним кільцем, а не безформною купкою.

Рибу можна викласти кількома способами - віялом збоку від рису, або ж стопкою зверху на рис.

Якщо тарілка велика або квадратна, можна викласти рис сердечком, а поруч стопкою викласти рибу. У цьому випадку соус краще подати в соуснику.

Якщо рис з рибою викладені як на фото, потрібно полити їх соусом, додати трохи зелені і подавати до столу.

Для приготування цієї страви ви можете використовувати не тільки минтай, але й хек, тріску, палтус та інші види риби на свій смак. Зовсім не обов'язково готувати соус саме зі свіжого ананаса, консервований також цілком згодиться! Якщо ви боїтеся, що соус вийде надто солодким, не додавайте в нього цукор! Додавати чи в соус червоний мелений перець - вирішувати вам! Я люблю все гостреньке, тому неодмінно сиплю в ароматну суміш щіпку сушеного меленого перчика або кладу трохи подрібненого свіжого чилі. На гарнір до минтай під яблучно-ананасовим соусом можна подати чудове різотто з лимоном і м'ятою.

Крабовий салат «Зірочка»
Котлети для гaмбургеров в духовці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua