На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Маршмеллоу Шоколадний вихор

26 листопада 2014


Маршмеллоу - зефіроподобние цукерки, щось середнє між зефіром, желе і пастилою. Американці придумали цей десерт і почали виготовляти його з екстракту кореня алтеї, отримуючи клейку білу желеподібну масу. Пізніше алтей замінили на желатин і крохмаль. Маршмеллоу - найстаріші улюблені цукерки у всіх американських дітей. Їх додають в різні десерти, морозиво і навіть ... підсмажують на багатті на паличках. Ці цукерки можливо приготувати і в домашніх умовах. Насправді це нескладно. Все, що потрібно - це змішати гарячий цукровий сироп з желатином і дати міксеру зробити свою роботу - приготувати чудову повітряну тягучу і пружну масу. Як тільки ви отримаєте масу потрібної консистенції - залийте її в будь-яку форму і дайте застигнути. У цьому рецепті улюбленого дитячого ласощі присутній доросла нотка - шоколад і кориця, змішані в солодкій масі як вихор, поєднуючи білий і шоколадний кольори. Готові цукерки посипають цукровою пудрою, коксової стружкою, горіхами, какао або умочують в гарячий шоколад. Але навіть і без усього цього маршмеллоу Шоколадний вихор - просто райська насолода!

Щоб приготувати маршмеллоу Шоколадний вихор, вам знадобиться:

чорний шоколад - 70 г
вода - 1 ст.
желатин - 20 г
цукор - 1? ст.
кукурудзяний сироп - 1 ст.
сіль -? ч.л.
екстракт ванілі - 1 ст.л.
цукрова пудра - 1 ст.
какао-порошок - 1 ст.л.
кориця мелена - 1? ч.л.

Як приготувати маршмеллоу Шоколадний вихор:

1. Шоколад подрібнити в комбайні або натерти на тертці.
2. У чашу міксера влити? ст. води і замочити в ній желатин. Залишити набухати, поки готуєте сироп.
3. У сотейнику змішайте залишилися? ст. води, кукурудзяний сироп, цукор і сіль. Підігріти суміш, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зробіть вогонь середньої температури і залиште сироп на плиті, чи не помішуючи. Кондитерської пензликом, змоченою в холодній воді, постійно проводите по контуру сиропу в сотейнику, щоб не утворилася цукрова кромка. Доведіть сироп до кипіння, як тільки почнуть з'являтися перші дрібні бульбашки, зніміть з вогню.
4. Увімкніть електричний міксер з замоченим желатином в чаші на мінімальну швидкість. Тонкою цівкою влийте гарячий цукровий сироп. Як тільки сироп змішається з желатином, перемкніть швидкість на максимальну і збивайте суміш близько 15 хвилин, до тих пір, поки вона не стане густою і тягучою. Вимкніть міксер.
5. Додайте ванільний екстракт і збийте ще 30 секунд.
6. Додайте подрібнений шоколад і збийте все разом 15 секунд. Шоколад не повинен повністю розчинитися. Маса повинна бути як мармурова, з шоколадними розлученнями.
7. Негайно перекладіть отриману суміш у металеву прямокутну форму, змащену маслом. Намочіть руки і розподіліть ними масу рівномірно по поверхні. Залиште застигати на пару годин. Нічим не накривайте.
8. У цей час приготуйте посипання. Змішайте какао, цукрову пудру і корицю.
9. Коли маршмеллоу повністю застигне, розріжте пласт на квадратики, розміром з цукерки, за допомогою кондитерських ножиць. Обваляйте цукерочки в посипанню, так вони не будуть липнути до рук.

Зберігати маршмеллоу можна довго у щільно закритих герметичних пакетах або банках. Ці солодощі чудово підійдуть до будь-якого свята або в якості подарунка друзям.

Смачного!

Рецепт оновлений 26.11.2014

Суп з вірменської квашеної капусти Хрчік
Макарони з брокколі і печеними помідорами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua