салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Яблучний мармелад - це дуже простий спосіб приготувати улюблені ласощі в домашніх умовах і з мінімумом інгредієнтів. Так як в яблуках вже міститься пектин, додавати його окремо не потрібно, мармелад вийде потрібної густий і желейної консистенції. Сьогодні приготуємо не просто яблучний мармелад, а яблучно-сливовий. Якщо вам не хочеться довго возитися з варенням, щоб заготовити яблучний і сливовий урожай, скористайтеся мультиваркою і цим рецептом. Мультиварка позбавить від багатьох труднощів і набагато полегшить ваше участь у приготуванні цього десерту-заготовки. Вам не доведеться турбуватися, що не пригорять Чи ягоди, і постійно стояти над ними і помішувати. Поки мультиварка робить свою справу - ви займаєтеся чимось іншим або відпочиваєте. Спробуйте приготувати ще малиновий мармелад. У мультиварці можна варити і варення, чудово виходить варення з полуниці в мультиварці. Читайте нашу статтю, як зробити смачний джем в мультиварці. Це корисні домашні солодощі без шкідливих хімікатів, яких чимало в магазинній продукції.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  3 год. 20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 140 ккал / 100 г


Щоб приготувати мармелад яблучно-сливовий в мультиварці, вам знадобиться:

  • сливи без кісточок - 700 г
  • яблука без серцевини - 300 г
  • цукор - 400 г + для посипання
  • лимон - 0,5 шт.

Як приготувати мармелад яблучно-сливовий в мультиварці.

  1. 1. Підготувати яблука та сливи, промити, очистити. З яблук краще зняти шкірку. Покласти фрукти в чашу мультиварки. Поставити режим Гасіння на 50 хвилин, щоб фрукти розм'якшилися. Для мультиварки Вітьок 4200 цього часу виявилося достатньо.
    2. М'які фрукти подрібнити блендером або комбайном до стану однорідного пюре. Потім пюре можна протерти через сито. Це стосується пюре із слив з шкіркою, якщо зі слив і яблук зняти шкірку, то протирати не доведеться.
    3. протерті пюре варити ще годину в мультиварці в режимі Гасіння.
    4. Тепер додати цукор і сік половини лимона. Перемішати і варити в режимі Гасіння ще 1:00.
    5. Коли маса загусне, її можна перекладати в форму. Це може бути одна суцільна форма або форма з осередками силіконова. Якщо форма жорстка, її необхідно вистелити харчовою плівкою. Залишити мармелад до повного охолодження на кілька годин при кімнатній температурі.
    6. Потім вийняти мармелад з форми і нарізати на шматочки (якщо це великий шматок). Обваляти шматочки мармеладу в цукрі.

  2. Смачного!