На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Маннік з вишнею та бананом

2 червня 2014


Маннік - дуже приємний на смак пиріг. Печеться він швидко, продукти елементарні, завжди під рукою, ніякого кулінарного досвіду не потрібно. Ми от якось спекли маннік із дочкою, їй 10 років, так вона прекрасно з усім впоралася: сама все відміряла, збила, змішала, і в результаті вийшов дуже славний маннік, з темно-золотистим верхи, як і належить. Єдине, на мій смак, трохи пресноватим.
Тому наступного разу ми вирішили приготувати полуничний маннік. Але в магазині не виявилося замороженої полуниці, і ми взяли вишню - і не розчарувалися. Я взагалі дуже люблю вишню, а пісний маннік з вишнею в духовці і мультиварці, Яким пригощала мене подруга, - це щось! Вишня, чорна смородина, цитрусові мають настільки яскравий, терпкий кисло-солодкий смак, що прикрасять собою будь-яку випічку. Візьмемо, наприклад, святковий лимонний пиріг- Це ж справжній бенкет смаку! Але і наш оновлений маннік з вишнею та бананом вийшов просто шикарним. Банан ми вирішили додати за компанію і для краси: донька побачила в інтернеті фотку пирога, викладеного поверху акуратними кружечками банана, а оскільки кружечки, природно, круглі, то в місцях їх стику залишається місце. Ось туди-то вона і приткнувся вишеньки, а частину ми просто покидали в тісто, все одно б залишилися. Краса вийшла - ні в оповіді сказати, ні пером описати, а смакота ... Даремно я розраховувала, що вистачить ще на наступний день на сніданок ...
Пробуйте і ви включати фантазію, і результат, впевнена, буде чудовий!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 260 ккал


Щоб приготувати вишнево-банановий маннік, вам потрібно:

  • крупа манна - 1 ст.
  • кефір або йогурт - 1 ст.
  • цукор - 2/3 ст.
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - щіпка
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • цедра 1 апельсина
  • розпушувач для тіста - 1 ст.л.
  • банани - 1-2 шт.
  • вишня (можна заморожена) - за смаком
  • вершкове масло або маргарин - для змащування форми
  • для заливки:
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 100 г
  • ванілін або ванільний цукор - 1 пакетик
  • густа ряжанка (можна замінити сметаною) - 200 мл

Вишнево-банановий маннік готується так.

  1. 1. Апельсин вимийте, обсушити і натріть з нього цедру.
    2. Змішайте манну крупу з цукром, сіллю, ванільним цукром, розпушувачем і апельсиновою цедрою.
    3. Додайте яйця і йогурт (кефір), все ретельно збийте і дайте тісту постояти не менше півгодини, щоб манка як слід набухла.
    4. Тим часом можна приготувати заливку для нашого манника: яйця гарненько збити з цукром і ваніліном, додати ряжанку (сметану) і ще раз збити.
    5. Форму для випічки змастити вершковим маслом / маргарином і злегка присипати манною крупою.
    6. Вилити у форму тісто і покрити його гуртками бананів і вишнею (можна викласти красивий орнамент, і тоді маннік буде виглядати дуже ошатно). Зверху полити приготовленої заливкою і поставити в заздалегідь розігріту духовку.
    7. Випікати 30-40 хвилин при температурі 180 ° C.

  2. Смачного!

Суп з індичого сердечками
Десертний суп з мандаринами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua