салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони в овочевому соусі

14 серпня 2015


Смачний і корисний вечерю за 15 хвилин? Повірте - це можливо. У ньому, звичайно, не буде 4 змін страв, але буде ситно, смачно і навіть корисно.
Макарони - чудова паличка-виручалочка для багатодітної годуючої мами. Але просто відварені макарони швидко приїдаються і тоді на виручку приходять всілякі соуси. Є дуже багато зовсім простих і швидких рецептів, які дозволять різноманітити меню. Цей рецепт я побачила в одній з моїх улюблених кулінарних передач і відразу ж його спробувала. Родині дуже сподобалося, а як же він виручив мене - не передати словами.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  15 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 280 ккал


Щоб приготувати макарони в овочевому соусі, вам знадобиться:

  • Макарони сухі - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль і перець за смаком
  • Рослинна олія - ??2 ст.л.

Як приготувати макарони в овочевому соусі.

  1. 1. Ставимо воду для макаронів на вогонь. Коли закипить щедро солимо і висипаємо в неї макарони. Трохи завадимо, щоб не злиплися і злегка зменшимо нагрів - нехай варяться. Час зазвичай вказують на упаковці - сильно залежить від виду макаронних виробів. Не забувайте їх пробувати час від часу. Варимо до стану «альденте» - зі злегка твердої серединкою.
    2. Поки вода для макаронів закипає приготуємо соус: довільно наріжемо овочі і подрібни їх блендером до однорідної маси. Коли до готовності макаронів залишається 1-2 хвилини - виливаємо соус в глибоку розігріту сковороду і трохи прогріємо його, щоб почав потихеньку булькати. Солимо і перчимо до смаку.

  2. 3. Поділюся секретом, який підгледіла у Джеймі Олівера. Перш ніж злити воду з макаронів - отлейте трохи дорогоцінної рідини в кухоль. Вона потім дуже знадобиться. Для того, щоб макарони були сухими, нудними і жорсткими - ніколи не зливайте з них воду насухо - залиште 2-3 столових ложки. Побачите - вони будуть набагато краще, ніж зовсім без рідини.
    Отже, злили воду (трохи залишивши) і висипаємо макарони в соус. Перемішуємо і додамо 100-120 мл води, в якій варилися макарони. Вона допоможе нам пов'язати їх з соусом. Я пробувала цей прийом в перший раз і дійсно здивувалася результату. Цього разу соус набагато краще просочив макарони і не скочувався з них. Прогріваємо ще 2 хвилинки і додамо трохи рослинного масла (яке більше подобається). Останній раз перемішаємо, спробуємо досить солі, досолити якщо є необхідність і все. Прошу до столу!
    На приготування цієї страви у мене дійсно пішло максимум 15 хвилин. 5 хвилин на закипання води, 7 - варилися макарони, 2 - макарони з'єднувалися з соусом. Я довше готувала фото для рецепта і писала намноого довше)

  3. Смачного!