На головну |
Цей легкий і ніжний молочний соус чимось нагадує французький соус бешамель. Толька на відміну від бешамеля до його складу не входить вершкове масло, а замість мускатного горіха додається ще більш багатий букет ароматних прянощів. Такий соус ідеально підходить для приготування м'ясних і рибних страв, а також всіляких гарнірів. А сьогодні ми приготуємо з ним пікантні макарони в молочному соусі. Так що не будемо мучити вас очікуванням і приступимо до приготування цього шикарного страви прямо зараз.
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 550 ккал
Щоб приготувати макарони в молочному соусі, вам знадобиться:
Як приготувати макарони в молочному соусі.
1. Ст. ложку борошна висипаємо на добре прогріту, суху сковороду, злегка обсмажуємо її, додаємо пряні спеції, сіль, перець за смаком і починаємо вливати тонкою цівкою молоко, безперервно розмішуючи його з борошном, щоб не утворювалися грудочки.
2. Потім додаємо дрібно нарубану зелень і продовжуємо варити наш соус ще протягом 2 хвилин.
3. Консистенцію і густоту соусу регулюйте самостійно, як вам більше подобається.
4. За бажанням у такий соус можна також додати кубики м'яса і овочі, які ви можете попередньо обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Так соус стане ще смачніше.
5. Готуємо соус даємо трохи охолонути, а тим часом відваримо макарони.
6. Відварені макарони відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини.
7. Макарони викладаємо в молочний соус, гарненько перемішуємо все і даємо нашому страві трохи часу, щоб воно остаточно просочилося все цими пряними ароматами.
Думаю, що такий рецепт соусу припаде до душі будь-якій господині. Тому якщо ви хочете розкрити ще більше смакових граней цього приголомшливого соусу, тоді рекомендую вам також приготуватитушковану капусту в молочному і сметанному соусі, молочний соус до вареників, а також котлети в молочному соусі.
Сподіваємося, що даний рецепт дуже порадує як дорослих членів вашої родини, так і самих маленьких дегустаторів.