На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони в духовці з грибами

17 грудня 2014


Рецепт макаронів з грибами - не новинка в світі кулінарії, напевно цей рецепт знайомий багатьом. Але, на жаль, багато хто забуває про нього, коли довго роздумують, що б приготувати сьогодні на вечерю. А адже такий швидкий, ситний, а головне, пікантний вечерю готується дуже швидко, аромат його неперевершений, а смак дуже ніжний. А ця хрустка сирна скоринка зверху - просто смакота. Після таких розповідей впевнена, що ви вже встигли нагуляти апетит, тому прийшов час вгамувати голод.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 795 ккал


Щоб приготувати макарони в духовці з грибами, вам знадобиться:

  • гриби печериці - 0,5 кг
  • макарони - 200 г
  • цибуля - 1 шт.
  • масло вершкове - 40 г
  • молоко - 150 мл
  • філе індички - 250 г
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 2 ст.л.
  • сир вершковий - 1 ст.л.
  • сир твердих сортів - 100 г
  • спеції (орегано, горіх мускатний), перець мелений, сіль - за смаком
  • масло рослинне - для смаження

Як приготувати макарони в духовці з грибами.

  1. 1. Печериці промиваємо під проточною водою, нарізаємо тонкими слайсами. Обсмажуємо нарізані гриби на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла, готові гриби солимо і перчимо до смаку, перекладаємо на окрему тарілку. Масло, де смажилися гриби, які не виливаємо, нам вона ще знадобиться.
    2. індичого філе промиваємо під водою, злегка обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо невеликими кубиками і продовжуємо обсмажувати м'ясо на тому самому рослинному маслі, де обсмажували гриби.
    3. Обсмажуємо індичку до рум'яної скоринки, потім додаємо дрібно нарізану цибулю і все добре перемішуємо, наприкінці м'ясо з цибулею солимо і перчимо до смаку.
    4. Відварюємо макарони в киплячій підсоленій воді, час приготування макаронів зазначено на упаковці виробника.
    5. Тим часом займемося нашої пікантною заправкою - вершковим соусом. Для цього в глибоку каструлю кладемо невеликий шматочок вершкового масла, даємо йому розтопитися, насипаємо пару ложок борошна, перемішуємо і обсмажуємо цю суміш протягом 1 хвилини. Вливаємо молоко, безперервно перемішуючи його з рештою вмісту каструлі, приправляємо соус орегано і мускатним горіхом. Стежимо за тим, щоб соус не кипів.
    6. Коли ми зняли соус з плити, вбиваємо в нього 1 яйце і додаємо ложку вершкового сиру. Для отримання однорідного соусу без грудочок краще збийте його в блендері.
    7. Викладаємо макарони разом з грибами та індичкою у форму для запікання. Зверху поливаємо макарони з начинкою вершковим соусом і присипаємо блюдо зверху ароматною шапкою натертого сиру.
    8. Температуру духовки виставляємо на 180 градусів, запікаємо блюдо близько 30 хвилин.

  2. Не пропустіть на нашому сайті також рецепти пасти з грибами і гарбузом, фаршированих макаронів в духовці, макаронів з білими грибами у вершковому соусі.

  3. Приємного вам апетиту!

Курячий паштет Святковий
Новорічний салат Свічки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua