На головну |
Макарони - найпопулярніше і улюблене блюдо в нашій країні. Ми любимо їх за швидкість приготування і за смак, який гармонійно поєднується з овочами, морепродуктами, будь-яким м'ясом і грибами. З макаронним блюдом впорається, без особливих зусиль, навіть початківець кулінар.
Макаронами в нашій країні називають будь-які вироби з висушеного тіста, починаючи від довгої локшини і закінчуючи маленькими суповими зірочками. Однак хочу зазначити, що італійським словом «Maccheroni» називають невеликі трубчасті вироби, до складу яких входить тільки вода і борошно з твердих сортів пшениці.
Справжні гурмани вважають, що основну і головну роль у макаронних стравах грають соуси. Сьогодні я пропоную приготувати макарони з курячою грудкою в сметанному соусі. Ця страва швидко в приготуванні і відмінно впорається з угамуванням голоду всіх ваших домочадців.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 496 ккал
Щоб приготувати макарони з курячою грудкою в сметанному соусі, вам знадобиться:
Як приготувати макарони з курячою грудкою в сметанному соусі.
1. Куряче філе гарненько вимийте під проточною холодною водою, обов'язково обсушити кухонними серветками.
2. Курятину наріжте тонкими шматочками - товщиною, приблизно, 1 см.
3. Ріпчасту цибулька очистіть від лушпиння, вимийте. Наріжте дрібними кубиками.
4. У сковороду влийте 2 ст. ложки соняшникової олії, гарненько розігрійте.
5. Пересипте подрібнений цибулька і шматочки курячого філе в сковороду, обсмажуйте на середньому вогні, не забувайте помішувати. Смажте м'ясо, поки не википить вся волога.
6. Поки смажиться м'ясо, ми не будемо даремно гаяти час. У підходящу каструлю налийте воду, поставте на вогонь. Як тільки вода закипить, всипте сіль і влийте 1 ст. ложку соняшникової олії. Всипте макарони і відваріть до готовності.
7. У сковороду з обсмаженою курячим м'ясом влийте сметану, приправте за своїм смаком сіллю і запашним меленим перчиком, перемішайте і накрийте щільно кришкою. Дайте соусу закипіти. Зніміть сковороду з вогню.
8. Зварені макарони відкиньте на друшляк, відставте убік, буквально на пару хвилин, щоб гарненько стекла вода.
9. Вимиту і обсушену петрушку подрібніть.
10. Макарони відправте в сковороду до соусу, додайте петрушку, гарненько перемішайте.
11. Макарони з курячою грудкою в сметанному соусі готові, розкладіть по тарілках і подайте з овочевим салатом. Приміром, підійде салат із помідорів із зеленню.
Смачного! Їжте на здоров'я!