салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з куркою запечені в духовці: 3 рецепта

26 серпня 2015


Рецепти макаронів з куркою завжди користуються великою популярністю, адже готуються вони, як правило, швидко, виходять ситними, смачними і, що важливо, досить бюджетними. Макарони з куркою, запечені в духовці, багаті рослинними білками, складними вуглеводами, вітамінами, мікроелементами та іншими корисними речовинами. Залежно від інгредієнтів і спецій, що входять в рецепт, їх смак можна варіювати, щоразу отримуючи нове блюдо. Одні й ті ж макарони з куркою, приготовані під сметанним, грибним, томатним, вершковим або гострим соусом, - це зовсім різні страви, але незмінно смачні і ситні.

Однією з головних умов приготування смачної страви є правильне приготування макаронів. Скористайтеся нашими порадами.

- Макарони повинні бути виготовлені з борошна твердих сортів. Від таких макаронів не повніють, оскільки в 100 г готового продукту міститься всього 80 ккал. Правда, додавання сметани, вершків, майонезу істотно збільшує калорійність.
- Варити їх потрібно з розрахунку 1 л води і 10 г солі на 100 г макаронів, не накриваючи кришкою.
- Щоб макарони не злипалися, в підсолену воду потрібно влити ложку рослинної олії, всипати макарони і перемішати, щоб масло їх обволокло і запобігло склеювання.
- Якщо макарони передбачається ще й запікати в духовці, то їх потрібно відварювати на 3-4 хвилини менше, ніж вказує виробник на упаковці.
- Макарони не рекомендується промивати гарячою водою.

Макарони з куркою, сметаною і сиром, запечені в духовці

Сметана і сир надають страві дивну м'якість і ніжність, а також поживність і ситність. При бажанні сметану можна замінити майонезом, але неодмінно натуральним.

Щоб приготувати макарони з куркою, сметаною і сиром, запечені в духовці, вам знадобиться: 700-800 г курячих гомілок, 700 г макаронів, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, 4 ст.л. сметани, 2 ст.л. соняшникової олії, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Як приготувати макарони з куркою, сметаною і сиром, запечені в духовці.

1. Курячі гомілки промити і обсушити.
2. Приготувати соус-маринад: змішати сметану з дрібно нарізаною цибулею, посолити, поперчити, перемішати з курячими гомілками і залишити просочуватися хвилин 15-20.
3. Тим часом відварити макарони до напівготовності, відкинути їх на друшляк і дати воді стекти. Трохи рідини, в якій варилися макарони, зберегти, вона стане в нагоді для запікання.
4. Обсмажити гомілки зі всіх сторін у добре розігрітій олії на невеликому вогні, поки на них не з'явиться легка скоринка., Потім весь вміст сковороди перекласти у форму для запікання, додати макарони, влити соус і воду з-під макаронів, перемішати.
1. Помістити форму в духовку, заздалегідь розігріту до 200 ° С, на 25-30 хвилин. Хвилин за 5-10 до кінця готування посипати натертим сиром і дрібно нарубаної зеленню, щоб утворилася рум'яна сирна скоринка.

Смачного!

Макарони з куркою і овочами, запечені в духовці

Макарони з куркою і овочами, запечені в духовці, виходять не тільки ситними, а й корисними, а їх смак можна варіювати, включаючи в рецепт різні види овочів. Завдяки моркви ви отримаєте незамінні антиоксиданти і вітаміни А, С і групи В, цибуля - це джерело фітонцидів, органічних кислот і мінералів, а завдяки овочевим сокам утворюється дуже апетитний соус. Можна додати також болгарський перець, баклажани, кабачки, помідори та ін.

Щоб приготувати макарони з куркою і овочами, запечені в духовці, вам знадобиться: 400 г курячого філе, 500 г макаронів, 1 головка ріпчастої цибулі, 3 моркви, 300 г броколі, 1 зубчик часнику, 200 г сметани, 5-7 ст.л. вершкового масла, сіль, перець чорний і запашний мелений, спеції (коріандр, базилік, орегано) - за смаком.

Як приготувати макарони з куркою і овочами, запечені в духовці.

1. Курку відварити в підсоленій воді до напівготовності і нарізати на невеликі шматочки. Коли вода закипить, зняти піну. Бульйон не виливати.
2. Відварити макарони до напівготовності, відкинути на друшляк.
3. Тим часом підготувати овочі: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками, брокколі розібрати на суцвіття. Часник пропустити через чеснокодавку.
4. Розігріти в сковороді вершкове масло, викласти в нього овочі, перемішати і пасерувати хвилин 10-15.
5. Додати до овочів нарізане куряче філе, посолити, поперчити, посипати спеціями і на середньому вогні згасити 5 хвилин. Потім викласти в сковороду сметану, додати трохи курячого бульйону або води, перемішати і тушкувати в сметанному соусі ще 3-5 хвилин.
6. У формі для запікання змішати макарони з вмістом сковороди, долити ще трохи курячого бульйону, щоб запіканка не вдалася сухий, і на 25-30 хвилин поставити форму в духовку, заздалегідь розігріту до 180-200 ° С.

Смачного!

Макарони з куркою і грибами, запечені в духовці

Цей рецепт в американській кухні носить назву тетраціні на честь знаменитої оперної співачки Луїзи Тетраціні, яка мешкала в Каліфорнії. Правда, готується він з індичкою, але ніщо не заважає замінити її куркою або взагалі морепродуктами. Відразу варто попередити, що така запіканка дуже калорійна, але зате смак у неї просто приголомшливий.

Щоб приготувати макарони з куркою і грибами, запечені в духовці, вам знадобиться: 250 г курячого філе, 250 г макаронних виробів, 10-15 печериць, 60-70 г вершкового масла, 50 г пармезану, 250 мл курячого бульйону, 60-70 мл білого вина, вермуту або хересу, 3 ст. л. жирних вершків, 5 ст.л. борошна, сіль і чорний мелений перець за смаком, петрушка свіжа для подачі.

Як приготувати макарони з куркою і грибами, запечені в духовці.

1. У трьох окремих каструлях відварити куряче філе, макарони і печериці, але не до повної готовності, так як все це ще буде запікатися в духовці. Куряче філе нарізати на великі шматочки, макарони відкинути на друшляк, печериці розрізати навпіл.
2. Розігріти на сковороді вершкове масло, всипати борошно, добре перемішати, потім влити вершки, курячий бульйон і вино, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати, щоб не було грудочок. На повільному вогні проварити до закипання соусу і вимкнути вогонь.
3. Краї форми для запікання змастити соняшниковою олією. Викласти в неї курку, макарони, гриби, вилити з пательні соус і ретельно все перемішати.
Поверхня запіканки посипати натертим сиром і помістити на 25-30 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 180-200 ° С. Сир повинен повністю розплавитися і покрити запіканку апетитною золотистою скоринкою. При подачі посипати дрібно нарубаної петрушкою.

Смачного!

Стейк зі свинини з гірчицею
Напій з винограду і базиліка