салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з креветками і білим вином

25 квітня 2015


Щоб приготувати спагетті з креветками під соусом з білого вина, буде потрібно всього 15-20 хвилин, але це блюдо з першого ж «укусу» сподобається всім. Ще б пак, адже воно володіє неповторним пікантним смаком і аромат завдяки поєднанню таких інгредієнтів, як біле вино і лимонний сік, креветки і часник. Саме багатий склад соусу робить його незабутнім і улюбленим для багатьох.
Італійці часто готують пасту з креветками з різними доповненнями, а от у нас креветки найчастіше використовуються для приготування салатів. Це може бути і легкий салат з креветками, огірками, кукурудзою і оливками, І святковий салат з креветками, печерицями, сиром і куркою, І оригінальний салат з креветками і сиром з грибами. Креветки привертають не тільки своїм чудовим смаком, але й швидкістю приготування - їх потрібно варити всього кілька хвилин.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  20 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 670 ккал


Щоб приготувати макарони з креветками і білим вином, вам знадобиться:

  • спагетті - 250 г
  • вода для варіння - 2,5-3 л
  • креветки великі - 450 г
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 4 зубчики
  • сіль за смаком
  • для соусу:
  • олія оливкова - 2 ст.л.
  • вино біле - 0,5 ст.
  • соус табаско - 4 краплі
  • лимон - 2 шт.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • базилік свіжий - за смаком
  • зелень петрушки - за смаком
  • пармезан - 0,5 ст.
  • крес-салат - для прикраси

Як приготувати макарони з креветками і білим вином.

  1. 1. Закип'ятіть воду для варіння макаронів, посоліть її, закиньте макарони і відваріть їх до готовності. З готових макаронів злийте 1 склянку рідини (вона нам знадобиться), а потім відкиньте макарони на друшляк. Бажано, щоб макарони були готові одночасно з соусом і креветками.
    2. Тим часом приготуйте соус. Дрібно наріжте цибулю, часник, базилік і петрушку.
    3. У великій сковороді розігрійте оливкове масло і на середньому вогні обсмажте цибулю і часник протягом 2-3 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
    4. Додайте очищені креветки, перемішайте і підсмажте всі разом буквально пару хвилин. Потім влийте біле вино, сік, вичавлений з 2 лимонів, і соус табаско. Посоліть і поперчіть за смаком, акуратно перемішайте і зробіть слабкий вогонь.
    5. До цього часу спагетті вже повинні бути готові. Викладіть їх на сковороду і, якщо блюдо здасться вам сухуватим, влийте трохи рідини, в якій варилися макарони.
    6. Посипте блюдо сиром, натертим на дрібній тертці, базиліком і петрушкою, прикрасьте гілочками крес-салату і відразу ж гарячим подавайте на стіл.

  2. Смачного!

М'ясний рулет у провині
Смачна смажена картопля з цибулею: 18 домашніх рецептів