салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з консервованою рибою в томатному соусі

6 січня 2015


В Італії, та й в усьому світі існує величезна кількість рецептів макаронів, які прийнято подавати з різноманітними соусами. Причому це можуть бути соуси як на основі м'яса та сиру, так і на основі свіжих овочів і морепродуктів.
Сьогодні в магазинах представлений великий асортимент італійської пасти, що відрізняється за формою і кольором (довга, стрічкова, трубчаста, черепашки, спіралі або бантики). З них можна приготувати дуже смачні страви, які підходять не тільки для щоденного, але й для святкового меню.
Серед рецептів італійської пасти виділяються макарони Паста Карбонара, Макарони Фетучіні з креветками і шпинатом у вершковому соусі або макарони болоньєзе в мультиварці.
Щоб приготувати справжню італійську пасту необхідно дотримуватися певних правил: макарони повинні бути трохи недовареними, соус готується окремо і використовується виключно оливкова олія. Будь-які відхилення від рецептури залежать тільки від вас і ваших особистих переваг. Кожна господиня може з легкістю придумати свій власний рецепт смачної пасти, доповнений оригінальним соусом з улюблених продуктів. Я ж пропоную вам уважніше придивитися до незвичайного і дуже легкому рецептом приготування макаронів з консервованою рибою в томатному соусі.

Кількість порцій: 2
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 810 ккал


Щоб приготувати макарони з консервованою рибою в томатному соусі, вам знадобиться:

  • макарони - 200 г
  • вода для варіння - 1,5-2 л
  • сайра в олії - 120 г
  • помідори - 3 шт.
  • часник - 3 зубки
  • сир твердий - 150 г
  • сік лимона - 1 ст.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • ягоди калини - при бажанні
  • зелень - для прикраси

Як приготувати макарони з консервованою рибою в томатному соусі.

  1. 1. Макарони відварюємо в киплячій, злегка підсоленій воді до повної готовності, після чого відкидаємо на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді. Перед подачею макарони потрібно буде підігріти в мікрохвильовці і розкласти по порційних тарілках.
    2. Для соусу беремо часник, пропускаємо його через чеснокодавку і розтираємо з сумішшю з солі і перцю. Додаємо лимонний сік і масло з консервів. Тепер обшпарюємо помідор з щільною м'якоттю, акуратненько знімаємо шкірку і нарізаємо на дрібні кубики. Нарізаний помідор додаємо в соус, який необхідно настояти протягом 10-15 хвилин.
    3. Після цього на макарони викладаємо невеликі шматочки риби, які поливаємо приготовленим соусом, і присипаємо твердим сиром, натертим на дрібній тертці. У такому вигляді подаємо макарони до столу. При бажанні прикрашаємо гілочкою зелені і ягодами калини.

  2. Смачного!

Пісочні міні-пироги з фаршем, апельсином і корицею до Різдва
Макарони по-флотськи з соусом бешамель