салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з грибами і м'ясом

30 листопада 2014


Макарони - джерело здорового харчування, як довели вчені, так як ставляться до продуктів з низьким глікемічним індексом. При вживанні в їжу макаронів цукор в нашому організмі виділяється набагато повільніше, і ми набагато довше не відчуваємо почуття голоду. А якщо з'єднати з макаронами овочі і приготувати макарони з грибами і овочами в мультиварці, А на додаток приготувати овочевий салатик, наприклад, салат з капусти з помідорами, огірками та оливками, То глікемічний індекс страви знижується ще більше.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 855 ккал


Щоб приготувати макарони з грибами і м'ясом, вам потрібно:

  • філе куряче - 400 г
  • макарони - 400 г
  • вода для варіння -3-4 л
  • горошок зелений заморожений - 150 г
  • цибуля ріпчаста - 60 г
  • гриби - 200 г
  • олія соняшникова рафінована - 60 мл
  • вино біле сухе - 150 мл
  • сметана нежирна - 300 г
  • сир твердих сортів - 100 г
  • мускатний горіх мелений - 0,25 ч.л.
  • свіжа зелень петрушки і кропу - 4-5 гілочок
  • сіль за смаком

Як приготувати макарони з грибами і м'ясом.

  1. 1. Для приготування цього рецепту я волію брати куряче філе, але якщо у вас в запасі знайшлося філе індички, то воно теж ідеально підійде. Отже, підготуємо м'ясо, його потрібно ретельно сполоснути під струменем обов'язково холодної води, так як під гарячою водою білок, що міститься в м'ясі, швидко зруйнується, і воно за смаком не буде таким соковитим і ніжним. Зайву вологу з м'яса видаліть паперовим рушником, воно повинно бути сухим.
    2. М'ясо розріжте поперек волокон на тонку соломку шириною 0,5-1 см.
    3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на дрібні кубики, гриби очистіть і наріжте середнім кубиком.
    4. У каструлю налийте очищеної холодної води, доведіть до кипіння, додайте сіль за смаком, всипте макарони і варіть їх до повної готовності. Час приготування зазначено на упаковці.
    5. Готові макарони відкиньте на друшляк, промийте під холодною водою і дайте стекти воді.
    6. Готові макарони пересипте назад в каструлю, збризніть маслом і перемішайте, щоб макарони НЕ злиплися.
    7. Розігрійте добре сковороду, влийте 30 мл рослинного масла і викладіть куряче філе, його потрібно добре обсмажити до рум'яної скоринки.
    8. Другу сковороду поставте на вогонь, влийте решту 30 мл олії, всипте нарізану цибулю, обсмажте його до прозорості, потім додайте до нього підготовлені гриби і продовжуйте смажити ще 5 хвилин на середньому вогні, не забуваючи періодично помішувати.
    9. Коли в сковорідці з грибами не залишиться грибного соку (він повинен весь випаруватися), додайте розморожений зелений горошок, добре перемішайте все разом і обсмажте буквально 1 хвилинку.
    10. У сковорідку з овочевою сумішшю влийте 150 мл сухого білого вина, перемішайте ложкою і дайте на повільному вогні протягом 2 хвилин випаруватися винним спиртів, вони нам не потрібні, нам потрібно, щоб у страві залишився тонкий аромат вина.
    11. В окрему миску влийте 2 ст.л. отриманого гарячого винного соку і швидко перемішайте зі сметаною, це потрібно, щоб жир в сметані не згорнувся в пластівці, коли ми будемо її переливати в сковороду до грибів.
    12. Сметану перелийте до грибів, посоліть, приправте меленим мускатним горіхом, якщо є бажання, можна додати чорний мелений перець, все добре перемішайте, закрийте кришкою і дайте потомитися 5-7 хвилин, після чого додайте підсмажене куряче філе і потомите ще 2-3 хвилини під закритою кришкою. Наш соус готовий.
    13. У тарілку викладаємо готові макарони, зверху рясно поливаємо нашим ароматним соусом з грибами, викладаємо куряче м'ясо із зеленим горошком, посипаємо натертим сиром. І останній момент нашої презентації страви - це нарізана дрібно зелень петрушки і кропу, посипаємо нею блюдо і відразу подаємо на стіл, поки все не охололо.

  2. Готуйте з любов'ю! Смачного!