На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з грибами і морквою

24 листопада 2014


Більшість господинь макарони відварюють, заправляють маслом або вершково-овочевою сумішшю і подають до столу як гарнір до риби або м'яса; дітям посипають цукром або заливають гарячим молоком і подають як самостійну страву. Також можна залити збитим яйцем і запекти в духовці, тоді вийде макаронник.
Ще з макаронів готують популярне і всіма улюблене блюдо - це макарони по флотськи. Варіантів приготування макаронів існує велика кількість, але настійно рекомендую приготувати макарони по-флотськи з тунцем, Цей варіант відмінно підходить для вегетаріанського вечері, а для любителів м'яса макарони по-флотськи з рубаним м'ясом. Але сьогодні ми будемо готувати приголомшливо смачне і пікантне на смак блюдо - макарони з грибами і морквою.

Кількість порцій: 2
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 1 085 ккал


Щоб приготувати макарони з грибами і морквою, вам придається:

  • макарони - 200 г
  • вода - 1,5-2 л
  • капуста - 200 г
  • морква - 150 г
  • гриби шиітаке - 200 г
  • цибуля - 100 г
  • корінь імбиру подрібнений - 1 ст.л.
  • часник - 4-5 зубчики
  • оцет бальзамічний - 1 ст.л.
  • соус соєвий - 2 ст.л.
  • масло рослинне - 2 ст.л.
  • сир пармезан - 70 г
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати макарони з грибами і морквою.

  1. 1. Спочатку потрібно відварити макарони. Наберіть в каструлю очищену воду, поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння і додайте сіль.
    2. У бурхливо киплячу воду всипте макарони, зменшіть вогонь і варіть до повної готовності згідно інструкції на упаковці, не забуваючи помішувати, щоб макарони НЕ злиплися.
    3. Готові макарони відкиньте на друшляк, промийте добре водою, дайте стекти воді.
    4. Перекладіть готові макарони назад в каструлю, збризніть трохи рафінованим рослинним маслом, добре перемішайте макарони ложкою, щоб масло обволокло кожну макаронину, і вони не злиплися. Відставте убік каструлю, поки ми будемо готувати соус.
    5. Всі овочі очистіть, ретельно вимийте під струменем води.
    6. Моркву і цибулю потрібно подрібнити ножем на дрібні кубики, капусту нашаткуйте тонкою соломкою, гриби подрібніть середнім кубиком. Часник натріть на тертці з дрібними отворами або подрібніть за допомогою преса для часнику, імбир очистіть і подрібніть за допомогою терки.
    7. Добре розігрійте сковороду, влийте 2 ст. л. рослинного масла, всипте подрібнену моркву і обсмажте 3 хвилини, відсуньте в одну сторону сковорідки морква, всипте подрібнену цибулю і пасеруйте до прозорості, до цибулі додайте подрібнений часник і імбир, добре перемішайте і обсмажте ще хвилину. Лук кухонної лопаткою відсуньте до моркви, всипте в сковорідку гриби і обсмажте 3-4 хвилини, постійно помішуючи лопаткою.
    8. У обсмажені овочі влийте бальзамічний оцет і соєвий соус, все добре перемішайте, додайте капусту і потім всі разом ще 5 хвилин під закритою кришкою. Незадовго до повної готовності поперчіть і додайте сіль, але будьте обережні з сіллю, так як соєвий соус має солоним смаком.
    9. Макарони пересипте в сковорідку до готового соусу, ретельно перемішайте, щоб соус з овочами рівномірно розподілився. Вимкніть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і дайте макаронам увібрати в себе всі аромати соусу.
    10. Розкладіть макарони по тарілках, зверху щедро посипте тертим сиром пармезан. Наше страва готова!

  2. Смачного вам і вашим близьким!

Курячі відбивні по-королівськи
Курячий рулет з волоськими горіхами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua