На головну |
Незважаючи на те, що зима вже не за горами, у багатьох з нас ще знайдуться свіжі баклажани і помідорчики, зібрані з власних городів або куплені на ринку. Пропоную вам зараз, коли у вікна вже заглядає похмура холодна осінь, дати їй відсіч, приготувавши по-справжньому літнє, яскраве, апетитне страву з чудовим смаком і чудовим ароматом далекій Італії!
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 355 ккал
Щоб приготувати макарони з баклажанами і помідорами, вам знадобиться:
Як приготувати макарони з баклажанами і помідорами.
1. Підготувати інгредієнти, необхідні для приготування страви. Баклажани вимити, нарізати кружечками або довгими скибочками (розрізати овочі уздовж), перекласти в миску, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Через півгодини, коли з овочів виділиться гіркий сік, слід промити їх під проточною водичкою і злегка віджати руками (щоб позбутися залишків рідини). Помідорчики вимити, нарізати часточками або кубиками. Базилік промити і обсушити. Твердий сир натерти на тертці. Часник почистити і нарізати товстенькими пластинками.
2. Баклажани викласти в сковорідку з гарячим соняшниковою олією, обсмажити з двох сторін, потім перекласти на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру.
3. В окремій сковороді розігріти 4 ст. л. оливкової олії і обсмажити пластинки часнику. Перекласти в ароматне масло помідори і половину листочків свіжого базиліка. Гасити соус до загусання, потім остудити його і протерти через сито. Отриману суміш знову помістити в сковорідку, додати сіль і чорний мелений перчик за смаком. Якщо є необхідність, ще трохи проварити соус до бажаної густоти, після чого прибрати з плити, додати залишився базилік, на час відставити убік.
4. У великій каструлі довести до кипіння воду (розрахунок: 1 л води на 100 г макаронних виробів), додати в неї трохи солі. Всипати в каструлю макарони, відварити до готовності, відкинути на друшляк або сито, потім перекласти в сковорідку з приготованим раніше томатним соусом. Перемішати складові страви, після цього - додати в нього обсмажені баклажани (деяку частину овочів можна залишити для прикраси).
5. Розкласти макарони з баклажанами і помідорами в порційні тарілочки, посипати тертим сиром, прикрасити шматочками обсмажених баклажанчіков і подати на стіл. Їжте із задоволенням!
Для приготування цієї страви бажано використовувати молоді баклажани з ще не встигла погрубіти шкіркою і дрібними насінням. Якщо ж у вас великі, добре визріли овочі, баклажани необхідно очистити від шкірки і насіння. Крім цього, буде зручніше нарізати синенькі довгими смужками.
Хочете порадувати рідних і іншими апетитними кулінарними шедеврами? Тоді пропоную вашій увазі макарони з лососем, локшину удон зі свининою і овочами и чорні равіолі з морепродуктами.
Готуйте із задоволенням! Смачного!