салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з баклажанами і кабачками

20 лютого 2015


Незважаючи на те, що в назві цієї страви немає нічого незвичайного, хочу сказати, що «родзинка» в ньому все-таки присутня! Соковиті овочі, обсмажені до золотистого кольору на ароматному соняшниковій маслечко, плюс безліч різних добавок, роблять смак макаронів з баклажанами і кабачками дуже насиченим і неповторним!

Кількість порцій: 6
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 750 ккал


Щоб приготувати макарони з баклажанами і кабачками, вам знадобиться:

  • макарони - 500 г
  • баклажани - 200 г
  • кабачки - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • перець болгарський зелений - 1 шт.
  • олія соняшникова - 1 ст.
  • вершки - 100 г
  • чеддер - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • кетчуп - 3 ст. л.
  • соус соєвий - 3 ст. л.
  • трави сушені - 1 ст. л.
  • перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • листовий салат для подачі

Як приготувати макарони з баклажанами і кабачками.

  1. 1. Баклажани і кабачки вимити, обсушити, натерти на крупну тертку. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, також натерти на тертці або нарізати тонюсенькой соломкою. Ріпчасту цибулю нарізати дуже тонкими півкільцями або четвертинками колечок.
    2. Всі підготовлені овочі перекласти в казан з розігрітим соняшниковою олією і обсмажити до світло-золотистого кольору. Вимкнути вогонь і залишити обсмажені овочі на теплій плиті, щоб вони не охололи.
    3. Макарони відварити у великій кількості підсоленої води (також додати у воду 2 ч. Л. Соняшникової олії), відкинути на друшляк, почекати, поки стече вся вода, після чого перекласти їх назад в каструлю.
    4. Додати в каструлю з макаронами обсмажені овочі, вершки, соєвий соус, кетчуп, обидва види сиру (натерти на тертці), сушені трави, чорний мелений перчик і трохи (за смаком) солі. Добре перемішати макарони з добавками.
    5. Розкласти готову страву в порційні тарілки, застелене листям салату, і подати на стіл. Пригощайтеся!

  2. Для приготування такої страви можна використовувати спагетті або будь-які інші макаронні вироби на свій смак. Хочу нагадати, що для того, щоб правильно відварити макарони, найкраще слідувати інструкції на упаковці виробника. Таким чином, можна уникнути переварювання продукту.

  3. Крім цього чудесного страви, пропоную вам приготувати на обід або вечерю пасту з грибами і гарбузом, спагетті з домашнім м'ясним соусом та / або макарони Фетучіні з куркою та шпинатом.

  4. Готуйте із задоволенням! Смачного!

Перлова каша з тушонкою
Сирні булочки а-ля Сіннабон