На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з авокадо і базиліком

26 грудня 2014


Хочете спробувати справді щось нове і по-справжньому незвичайне? А що ви скажете щодо улюблених макаронів, приготованих в незвичайному соусі з авокадо і базиліка? Повірте, це дуже смачно і ароматно! А ще й корисно: по-перше, це низькокалорійне блюдо (а ніжний соус з авокадо куди приємніше, ніж та ж сметана або приївся кетчуп), а по-друге, соус містить велику кількість антиоксидантів, які, як відомо, уповільнюють старіння клітин нашого організму.
Та й готується страва без особливих турбот і витрат, оскільки продукти, необхідні для його приготування, цілком доступні, а такий диво-помічник як блендер прискорює і спрощує процес приготування в кілька разів. Загалом, всім господиням неодмінно на замітку!

Кількість порцій: 2
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 840 ккал


Щоб приготувати макарони з авокадо і базиліком, вам знадобиться:

  • авокадо (стиглий) - 1 шт.
  • лимон - 0,5 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • базилік свіжий - 8-10 листочків
  • гриби (шампіньйони) - 6-8 шт.
  • олія оливкова - 2-3 ст.л.
  • перець чорний мелений - щіпка
  • сіль за смаком
  • макарони з пшениці твердих сортів - 250 г
  • вода для варіння - 2,5 л

Як приготувати макарони з авокадо і базиліком.

  1. 1. Перш за все, ставимо варитися макарони. Кидаємо їх у киплячу підсолену воду і відварюємо згідно інструкції на упаковці, але трохи не доварювали, щоб макарони дійшли до так званого стану «аль-денте», коли вони будуть трохи твердоватим. Що ж стосується самих макаронних виробів, то вони можуть бути абсолютно будь-якого сорту і форми (тонкі італійські спагеті або звичайні дрібні «ріжки»), але бажано з твердих сортів пшениці.
    2. Поки макарони варяться, ми, щоб не втрачати час даремно, почнемо готувати соус. Промиваємо листочки свіжого базиліка під проточною водою, просушують їх на паперовому рушнику і рвемо руками на більш дрібні шматочки. Часник очищаємо від лушпиння і теж розрізаємо ножем на кілька частин. Закладаємо базилік, часник і сік половини лимона в чашу блендера і подрібнюємо все до отримання щодо однорідної маси.
    3. Промиваємо авокадо, протираємо його від води і очищаємо від кісточки і шкірки. Тепер нарізаємо авокадо на дрібні шматочки і складаємо їх в чашу до соусу. Сюди ж відправляємо сіль і чорний мелений перець за смаком, а також пару ложок оливкової олії. Знову все ретельно подрібнюємо в блендері (у вас повинна вийти ніжна однорідна маса пастоподібної консистенції).
    4. Печериці промиваємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками (або просто дрібними шматочками). Розігріваємо на великій місткою сковорідці невелику кількість оливкової олії і підсмажуємо в ньому гриби з кожного боку до готовності, щоб вони покрилися апетитною рум'яною скоринкою. А ще не забуваємо їх посолити і при бажанні поперчити за смаком.
    5. Відправляємо готові макарони до грибів на сковорідку (вогонь при цьому зменшуємо до мінімуму), перемішуємо все і додаємо соус. Тримаємо сковорідку на вогні ще одну хвилинку і знімаємо її.

  2. Відразу, поки макарони ще гарячі, розкладаємо їх по тарілках, зверху присипаємо готову страву улюбленим тертим сиром. А в якості приємного смачного супроводу до макаронів з авокадо і базиліком подайте на стіл сациві з курки в мультиварці або незвичайний грецький салат з курячою грудкою.

  3. Повірте, від такого обіду ваші гості залишаться в повному захваті і відмінному настрої!

  4. Тому насолоджуйтеся воістину смачними стравами і приємного апетиту!

Печиво до Нового Року по-японськи
Стейк з лосося у винному соусі
© 2015-2022  mycooking.pp.ua