На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони під м'ясним соусом

17 грудня 2014


М'ясний соус або всім відомий соус болоньєзе, який ми сьогодні приготуємо, прийшов до нас з Італії. Свою назву він отримав на честь міста Болоньї, де, власне, і був винайдений. Італійці готують цей соус з лазаньєю, таке блюдо носить назву лазіння болоньєзе, А також з пастою тальятелле, не менш пікантні і тальятелле з білими грибами. Дуже смачним виходить картопляне пюре з м'ясним соусом. А сьогодні на нашому столі з'являться всіма улюблені макарони з дивовижним м'ясним соусом.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  35 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 625 ккал


Щоб приготувати макарони з м'ясним соусом, вам знадобиться:

  • макарони - 200 г
  • вода для варіння - 2 л
  • олія оливкова - 1 ст.л.
  • для м'ясного соусу:
  • фарш яловичий - 300 г
  • часник - 2 зубчики
  • цибуля - 1 шт.
  • помідор - 1 шт.
  • перець червоний болгарський - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • масло вершкове - 1 ст.л.
  • олія оливкова - 1 ст.л.
  • бульйон або вода - 125 мл
  • сіль, перець чорний мелений, приправи - за смаком
  • зелень, сир - для прикраси

Як приготувати макарони з м'ясним соусом.

  1. 1. Розігріваємо сковороду, додаємо ложку вершкового масла, на якому ми і будемо обсмажувати інгредієнти нашого соусу болоньєзе.
    2. Цибулю, як звичайно, нарізаємо дрібними кубиками, попередньо промивши його під холодною водою, висипаємо його в сковороду і обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
    3. Далі очищаємо від лушпиння пару зубчиків часнику, рубаємо їх дрібно гострим ножем, додаємо в сковороду, слідом висипаємо яловичий фарш і продовжуємо обсмажувати наші інгредієнти ще протягом 5 хвилин, розбиваючи м'ясні грудочки.
    4. Перець болгарський очищаємо від серцевини з насінням, з помідора знімаємо шкірку, нарізаємо овочі кубиками, висипаємо їх у Скородом і наливаємо бульйон або просто воду.
    5. Для надання більш пікантного смаку приправляємо соус улюбленими спеціями, сіллю і перцем. Приправлений соус тушкуємо на слабкому вогні протягом 6 хвилин.
    6. Макарони вашого улюбленого сорту і марки виробника відварюємо до повної готовності або за бажанням аль денте. Після варіння зливаємо воду і заправляємо макарони невеликою кількістю оливкової олії (буквально 1 ст.л.).
    7. Презентуємо ароматні макарони на білому блюді, зверху викладаємо гарячий м'ясний соус, за бажанням прикрашаємо наш кулінарний шедевр натертим сиром і дрібно нарубаної зеленню.

  2. Для тих, хто хоче максимально наблизитися до оригінального соусу, рекомендуємо додати: панчетту (солону грудинку), селера, а також червоне вино і вершки.

  3. Бажаємо вам смачних страв і незабутньої подорожі в кулінарний місто Болонью!

Відбивні зі свинини в картопляному клярі
Зимовий десерт з апельсинів і яблук з горіхами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua