На головну |
Знаменитий італійський композитор Джакомо Пуччіні, який, крім своїх яскравих кантат, урочистих мес і безсмертних опер славився, своїми кулінарними навиками, стверджував, що для приготування їжі він не визнає електричних плит, які тоді тільки почали входити в побут в Італії. Вогонь, на якому готується їжа, потрібно бачити. Напевно, саме тому, щоб приготувати справжні італійські макарони, сміливо можна рекомендувати газ. Таке ось культурне вступ, яким дуже хотілося з вами поділитися. Кому, як не італійцям, знати, які макарони смачніше, але і ми не відстаємо. Ось не так давно я готувала макарони Феттучіні з білими грибами,сьогодні поділюся не менш цікавим рецептом.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 305 ккал
Щоб приготувати макарони по-італійськи з тунцем, вам знадобиться:
Як приготувати макарони по-італійськи з тунцем.
1. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Перець чилі (невеликий) очищаємо від насіння і так само дрібно ріжемо. Листя базиліка обриваємо, а стебла дрібно нарізаємо.
2. У розігріту з рослинною олією сковорідку викладаємо подрібнену цибулю, перець чилі і стебла базиліка. Додаємо спеції і на невеликому вогні смажимо близько 5-6 хвилин до тих пір, поки цибуля як слід не розм'якшиться. Після цього збільшуємо вогонь і викладаємо помідори і тунця. За смаком солимо. Помідори з допомогою ложки розчавлює, щоб вийшов сік. Далі доводимо масу до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин, поки соус не загусне.
3. Макарони, дотримуючись інструкції на упаковці, відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Даємо можливість стекти воді.
4. Тепер макарони змішуємо з приготовленим соусом. Додаємо заздалегідь подрібнені листя базиліка, а також сік і натерту цедру лимона. Викладаємо блюдо на порційні тарілки, зверху посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу.
Смачного!