На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони по-італійськи з тунцем

7 листопада 2014


Знаменитий італійський композитор Джакомо Пуччіні, який, крім своїх яскравих кантат, урочистих мес і безсмертних опер славився, своїми кулінарними навиками, стверджував, що для приготування їжі він не визнає електричних плит, які тоді тільки почали входити в побут в Італії. Вогонь, на якому готується їжа, потрібно бачити. Напевно, саме тому, щоб приготувати справжні італійські макарони, сміливо можна рекомендувати газ. Таке ось культурне вступ, яким дуже хотілося з вами поділитися. Кому, як не італійцям, знати, які макарони смачніше, але і ми не відстаємо. Ось не так давно я готувала макарони Феттучіні з білими грибами,сьогодні поділюся не менш цікавим рецептом.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 305 ккал


Щоб приготувати макарони по-італійськи з тунцем, вам знадобиться:

  • тунець в олії - 1 банка
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • макарони - 300 г
  • вода для варіння - 3 л
  • помідори консервовані - 400 г
  • перець чилі - 1 шт.
  • базилік - 1 пучок
  • сіль за смаком
  • спеції - за смаком
  • масло рослинне - за смаком
  • лимон - 1 шт.
  • сир пармезан - за смаком

Як приготувати макарони по-італійськи з тунцем.

  1. 1. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Перець чилі (невеликий) очищаємо від насіння і так само дрібно ріжемо. Листя базиліка обриваємо, а стебла дрібно нарізаємо.
    2. У розігріту з рослинною олією сковорідку викладаємо подрібнену цибулю, перець чилі і стебла базиліка. Додаємо спеції і на невеликому вогні смажимо близько 5-6 хвилин до тих пір, поки цибуля як слід не розм'якшиться. Після цього збільшуємо вогонь і викладаємо помідори і тунця. За смаком солимо. Помідори з допомогою ложки розчавлює, щоб вийшов сік. Далі доводимо масу до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин, поки соус не загусне.
    3. Макарони, дотримуючись інструкції на упаковці, відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Даємо можливість стекти воді.
    4. Тепер макарони змішуємо з приготовленим соусом. Додаємо заздалегідь подрібнені листя базиліка, а також сік і натерту цедру лимона. Викладаємо блюдо на порційні тарілки, зверху посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу.

  2. Смачного!

Вертута з листкового тіста з сиром та ягодами
Курячі відбивні з оливками
© 2015-2022  mycooking.pp.ua