На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони по-флотськи у вершковому соусі

5 листопада 2014


Соус - це чудове доповнення до будь-яких страв. Соуси підкреслюють смак страви і доповнюють його новими нотками смаків і ароматів. Найчастіше соуси готують до м'ясних страв і до паст (макаронів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати нескладний рецепт макаронів по-флотськи з ніжним вершково-сирним соусом і ароматом чебрецю.
Страви з макаронів готуються швидко, виходять поживними та смачними. При приготуванні страв з макаронів найкраще використовувати соус, так як просто макарони не так цікаві. Тому пропоную приготувати макарони по-флотськи під ніжним вершково-сирним соусом.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 490 ккал


Щоб приготувати макарони по-флотськи у вершковому соусі, вам знадобиться:

  • фарш яловичий - 600 г
  • макарони - 500 г
  • вершки 10% жирності - 150 мл
  • сир твердий - 80 г
  • чебрець - щіпка
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • олія оливкова - для смаження
  • зелень - за бажанням
  • вода - 2,5 л

Як приготувати макарони по-флотськи у вершковому соусі.

  1. 1. У каструлю влити воду, посолити і поставити на вогонь, довести до кипіння і всипати макарони. Варити на помірному вогні до готовності. Час приготування залежить від макаронів, які ви виберете для цієї страви (інструкцію дивіться на упаковці).
    2. На плиту поставити сковороду, влити оливкове масло, розігріти і всипати яловичий фарш. Смажити фарш, постійно помішуючи, щоб не було грудок, 5-7 хвилин; посолити і поперчити за смаком, додати дрібку чебрецю.
    3. Тепер приготувати соус. У сотейник влити вершки і довести до кипіння. Поки вершки гріються, натерти сир на дрібній тертці і додати в сотейник з вершками. Варити соус, постійно помішуючи, до розплавлення сиру. Соус повинен вийти однорідним.
    4. Готові макарони відкинути на друшляк і дати стекти рідини.
    5. Вимити і обсушити зелень, дрібно нарубати.
    6. Сформувати блюдо. На тарілки викласти порційно макарони, полити їх вершково-сирним соусом, поверх викласти обсмажений фарш і посипати зеленню, подати до столу.

  2. Спробуйте приготувати на дозвіллі лазанью з макаронів з фаршем- Відмінне і дуже смачне поживне блюдо.

  3. Приємного вам апетиту!

Відбивні зі свинини з кетчупом
Грибний суп-пюре асорті в мультиварці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua