На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони по-флотськи з вареним м'ясом

27 листопада 2014


Чому це блюдо називається «макарони по-флотськи»? Можливо, через простоту свого приготування, адже на кораблях не було умов для приготування делікатесів, та й м'ясо присутнє головним чином у вигляді солонини. З історії макароніввідомо, що коки вимочували солонину, потім подрібнювали її і змішували з макаронами, звідси і назва рецепта.
Блюдо дійсно нехитре і швидке в приготуванні, особливо якщо готувати макарони по-флотськи з вареним м'ясом. Причому м'ясо можна використовувати будь-яке - свинину, яловичину, птицю. Це дуже зручно, особливо якщо ви готуєте суп або борщ з м'яса на кістках: відварюєте бульйон, а потім відокремлюєте м'ясо від кісток, перемелюєте його на м'ясорубці - і будь ласка, основний інгредієнт для макаронів по-флотськи готовий. Мінімум зусиль: залишається тільки відварити макарони і пережарити цибулю, а потім з'єднати всі разом і нагодувати своїх домашніх смачним і ситним блюдом, яке цілком може змагатися зі знаменитої італійської пастою.
З макаронів можна приготувати безліч смачних страв: це і запіканка з макаронів з куркою і грибами, І салат з макаронів, грибів і консервованого тунця «Делікат». Пробуйте, експериментуйте, і, можливо, ви придумаєте свій власний, новий і оригінальний рецепт. А поки - дотримуйтесь класичним рецептом.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 580 ккал


Щоб приготувати макарони по-флотськи з вареним м'ясом, вам потрібно:

  • макарони - 400 г (найкраще ріжки)
  • м'ясо відварне - 250 г
  • цибуля ріпчаста - 2 головки (великі)
  • масло рослинне - для обсмажування
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • вода

Як приготувати макарони по-флотськи з відварною м'ясом.

  1. 1. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Гарненько розігріти невелику кількість рослинної олії і обсмажити на ньому цибулю до красивого золотистого кольору. При цьому цибуля набуває трохи солодкуватий присмак.
    2. Заздалегідь відварене м'ясо перекрутити на м'ясорубці, додати до цибулі, посолити, поперчити і добре перемішати.
    3. Тим часом відварити макарони до готовності і злити з них воду, але залишити близько склянки рідини.
    4. Змішати макарони з фаршем і цибулею в сковорідці, при необхідності долити трохи води з-під макаронів, і швидко обсмажити всі разом. Готові макарони по-флотськи відразу ж подавати на стіл. Чудовим доповненням стане салат зі свіжих овочів.

  2. Смачного!

Відбивні з телятини у вершковому соусі
Простий капустяний пиріг
© 2015-2022  mycooking.pp.ua