салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Мачанка сільська

5 серпня 2015


Що таке мачанка і чому така назва? Їсти цю підливу (соус) потрібно, вмочуючи в неї млинці. Сільська мачанка - так як готується недовго і не надто складно, і до того ж є досить ситним блюдом.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 115 ккал / 100 г


Щоб приготувати мачанку сільську, вам знадобиться:
  • свинина (бажано з реберцем) - 150 г
  • ковбаса домашня - 150 г
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • борошно - 2 ст.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • лист лавровий - за смаком і за бажанням
  • зелень - за смаком
  • вода

Як приготувати мачанку сільську.

  1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, потім обсмажуємо її, поки м'ясо не витопить весь жир. Потім викладаємо в каструлю з водою, тушкуємо 30 хвилин. Додаємо домашню ковбасу, нарізану на невеликі шматочки, і знову тушкуємо хвилин 10-15. Цибулю і моркву нарізаємо кільцями і додаємо до м'яса. Варимо ще 20 хвилин. У мисці розмішуємо борошно з (200 мл) водою і тонкою цівкою заливаємо в бульйон з м'ясом і ковбасою, одночасно помішуючи його. Тепер пробуємо на смак і додаємо сіль, перець, лавровий лист. Обов'язково соліть блюдо в самому кінці, щоб не пересолити, адже ви використовуєте домашню ковбасу, яка вже в складі має сіль. Чекаємо, поки мачанка трохи протушкується, потім додаємо зелень. Чекаємо 2 хвилини і знімаємо блюдо з вогню.
    Блюдо подається на стіл з млинцями.

  2. Смачного!

Печиво Завитушки
Кекс-бісквіт під яблучним кремом в мультиварці