салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лосось на подушці зі шпинату з вершками в духовці

20 березня 2013


Лосось - цінний делікатесна риба. І в якому б вигляді ви не придбали лосося - в стейках, філе, копченого або навіть консервованого, завжди можна приготувати смачні страви, легкі й приємні.

Зберігати лосося можна в упаковці в холодильнику. Але краще, звичайно, готувати лосося відразу в свіжому стані. Купуючи свіжу рибу, нарізану на філе або стейки, обов'язково перевірте, чи не була вона переморожено. М'якоть повинна бути щільною і м'якою, без плям і води. Можна придбати копченого лосося. При його копченні використовуються відходи деревини таких дерев як береза, бук, дуб та ясен з добавками шавлії і ялівцю, завдяки чому лосось набуває непередаваний аромат. Найкращий смак буде у лосося, коптять недавно. Але такий лосось не підлягає тривалому зберіганню в холодильнику. Не забувайте і про консервований лососеві, рибі в такому вигляді завжди знайдеться застосування на вашій кухні: з нього можна приготувати різні салати, суфле, супи та рибні котлети. Тільки раджу - не варто зливати сік з консервованої банки, просто розімніть рибу разом з соком безпосередньо в банку. Тоді і риба залишиться соковитою, і страва буде смачніше.

Я рекомендую приготувати лосося за цим рецептом - на подушці зі шпинату з вершками. Рецептів приготування червоної риби - безліч, але, запікаючи рибу в духовці, ви воістину насолодитеся натуральним смаком лосося, він виходить дуже соковитим. До того ж не доведеться стояти біля плити тривалий час: підготували всі продукти, виклали у форму для запікання, відправили в духовку - і тільки чекаємо.

Щоб приготувати лосося на подушці зі шпинату з вершками, вам знадобиться:

філе лосося - 2 шт.
шпинат - 600 г
цибуля - 1 шт.
молоко - 70 мл
вершки - 100 мл
вершкове масло
масло оливкове
мука
печериці - 200 г
сир типу емменталь - 50 г
часник - 2 зубчики
лимон
для прикраси:
помідори черрі
свіжа зелень

Як приготувати лосося на подушці зі шпинату з вершками:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості.
2. Додаємо промитий шпинат до цибулі і тушкуємо все разом деякий час, за часом стільки, щоб шпинат встиг зменшитися в об'ємі.
3. Додаємо вершки і молоко, перемішуємо.
4. Присипаємо все борошном і гарненько перемішуємо, щоб рідина трохи загусла, але без грудок. Солимо, перчимо.
5. Додаємо подрібнений часник. Трохи прогріваємо все разом.
6. Лосося нам знадобиться 2 філе, кожне по 200 грам. Філе солимо, перчимо, окропивши лимонним соком. Обсмажуємо на сковороді в суміші вершкового і оливкового масел по 2 хвилини з кожного боку.
7. Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на окремій сковороді.
8. У форму для запікання викладаємо шпинат з цибулею, потім філе лосося, далі - обсмажені шампіньйони і посипаємо тертим сиром.
9. Розміщуємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо близько 10-15 хвилин.
10. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і помідорами черрі.

Смачного!

Салат з сухариками, курячим філе, сиром і кукурудзою
Омлет з грибами і шпинатом