салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лобіо із зеленої стручкової квасолі

1 вересня 2014


Лобіо із зеленої стручкової квасолі - вкуснейшее пісне блюдо, яке можна вважати універсальним. У гарячому вигляді воно стане прекрасним гарніром, в холодному - нагадує тушкований ароматний салат і буде чудовою закускою для міцних напоїв. Приготувавши один раз цей шедевр грузинської кухні, ви напевно включите його в свій постійний раціон.
Стручкова квасоля, що володіє ніжним смаком, взагалі добре поєднується з різними продуктами. Суп з бараниною і стручкової квасолеюбуде ще більш смачним і ароматним, а салат зі стручкової квасолею і креветкамистане справжньою прикрасою святкового застілля. Швидкий вечерю із стручкової квасолі та шинкиможна дійсно приготувати за лічені хвилини і порадувати свою сім'ю смачним і ситним блюдом.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  1 ч. 15 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 145 ккал


Щоб приготувати лобіо із зеленої стручкової квасолі, вам потрібно:

  • квасоля стручкова зелена - 1 кг
  • помідори - 2-3 шт.
  • цибуля ріпчаста червоний - 1-2 шт.
  • горіхи грецкіе- 100 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • перець гострий зелений - 0,5 шт. або за смаком
  • сіль за смаком
  • масло рослинне - 3-4 ст.л.
  • кінза - 50 г
  • петрушка- 50 г
  • базілік- 70 г
  • листя м'яти - 4-5 шт.
  • перець чорний мелений - за смаком
  • перець запашний мелений - за смаком

Як приготувати лобіо із зеленої стручкової квасолі:

  1. 1. Перш за все, підготувати очищені волоські горіхи: перебрати їх, видалити осколки шкаралупи і подрібнити у блендері на високій швидкості до дрібної крихти або пилу. Перекласти в іншу ємність.
    2. Під проточною водою промити очищені від лушпиння червоний ріпчаста цибуля, часник, помідори, зелений гострий перець і всю зелень.
    3. Зелень обтрусити від рідини і дрібно нашаткувати.
    4. Гострий перець розрізати вздовж, видалити плодоніжки з насінням, дрібно нарізати разом з часником і відправити до зелені.
    5. Цибулю нарізати кубиками зі стороною приблизно 1 см і перекласти в окрему ємність.
    6. Стручкову квасолю викласти в друшляк і промити холодною проточною водою. Дати стекти воді, а потім гострим ножем зрізати у кожного стручка плодоніжку, видалити тверду жилку. Тепер квасоля потрібно нарізати на шматочки довжиною 4-5 см. Якщо стручки дрібні, розрізати їх на 2-3 частини, якщо великі - на 3-4.
    7. У глибоку каструлю налити води до половини, довести до кипіння, посолити і викласти в киплячу воду нарізану квасоля. Відварити квасолю 15 хвилин, потім відкинути квасолю на друшляк, дати стекти воді і перекласти стручки в глибоку миску для охолодження.
    8. Поки вариться квасоля, підготувати помідори: опустити їх в окріп на 25-30 секунд, витягнути шумівкою і помістити в глибоку миску або каструлю з холодною водою - це полегшить видалення шкірки. Гострим ножем зробити хрестоподібний надріз на місці плодоніжки і зняти шкірку. Розрізати помідори навпіл і видалити місце кріплення плодоніжки. Чайною ложкою витягти з помідорів насіння і сік - їх можна буде використовувати при приготуванні інших страв. Очищені від шкірки помідори нарізати середніми кубиками, часточками або півкільцями товщиною до 1, 5 см і перекласти в миску.
    9. Розігріти в глибокій сковороді або сотейнику 3-4 ст. ложки рослинної олії і обсмажити на ньому, помішуючи, цибулю протягом 2-3 хв. до прозорості. Додати до цибулі помідори і згасити ще 3 хв., Потім додати подрібнені гострий зелений перець, часник і всю зелень. Гарненько перемішати і тушкувати ще 5-6 хв.
    10. Додати до вмісту сковороди відварену стручкову квасолю, посолити і поперчити двома видами перцю. Перемішати і тушкувати ще 5 хв. до повної готовності.
    11. Зняти сковороду з плити, посипати лобіо подрібненими волоськими горіхами, повторно перемішати і накрити кришкою. Дати лобіо настоятися хвилин 5-7 і подавати на стіл. Можна їсти і гарячим, і охолодженим.

  2. Смачного!