салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лобіо з стручкової квасолі з топленим маслом і яйцями

10 вересня 2014


У нашій країні квасоля - дуже поширений продукт, її можна купити в будь-яку пору року, і коштує зовсім не дорого. Але багато господинь не готують квасоля тільки тому, що не знають, що з неї приготувати, а багато хто вважає, що страви з квасолі не надто цікаві за своїми смаковими якостями. Тому пропоную приготувати здорове і досить незвичайне блюдо - лобіо із стручкової квасолі з топленим маслом і яйцями.
Стручкова квасоля дуже корисна, в ній міститься багато вітамінів: А, В, С, Е, а також фолієва кислота і мінерали. Вона добре виводить солі з організму, стабілізує рівень цукру в крові, нормалізує роботу нервової системи.
Лобіо із зеленої стручкової квасолі - дуже легке блюдо, і його в основному подають як гарнір до м'яса, наприклад, нашій сім'ї подобається з тушкованим м'ясом в червоному вині і з ароматними маринованими огірками на мінералці. Один маленький секрет: в Грузії до лобіо подають обов'язково будь соління, воно дуже гармонує з ними.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  2 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 280 ккал


Щоб приготувати лобіо із стручкової квасолі з топленим маслом і яйцями, вам потрібно:

  • квасоля стручкова зелена - 1 кг
  • масло топлене - 200 г
  • яйця свіжі - 3 шт.
  • зелень (селера, базилік, петрушка) - за смаком
  • сіль і спеції (хмелі-сунелі, коріандр) - за смаком

Як приготувати лобіо із стручкової квасолі з топленим маслом і яйцями.

  1. 1. Зелену стручкову квасолю очищаємо від хвостиків, ретельно промиваємо під проточною водою, нарізаємо великими шматочками.
    2. Покладену квасоля в каструлі заливаємо холодною водою. Ставимо варитися на середній вогонь. Квасоля буде готова приблизно через 1,5-2 години.
    3. Коли стручки будуть готові і вода вся майже википить, додати спеції хмелі- сунелі і коріандр, сіль за смаком.
    4. Додати тонкою цівкою топлене масло в каструлю з квасолею і тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
    5. В окремій тарілці віночком збити 2 яйця.
    6. У готову квасолю вбити 1 яйце і швидко перемішайте.
    7. Зверху готову квасолю залити рештою яйцями, закрити каструлю кришкою і тушкувати ще 3-5 хвилин до повної готовності яєць.
    8. Викласти готову страву на тарілки і прикрасити нарізаною зеленню, за бажанням можна додати дрібно нарізаного часнику.

  2. Смачного!