На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лобіо з квасолі з зеленню

10 вересня 2014


Лобіо - це національне грузинське блюдо, так само в Грузії називають квасоля взагалі - і зелену стручкову, і звичайну. Лобіо - страва дуже популярне у народів Закавказзя, його готують як з червоною квасолею, так і з зеленої стручкової.
Лобіо - дуже легке і корисне блюдо, його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір. Його можна віднести до вегетаріанським стравам, тому що в ньому немає м'яса.
Лобіо з квасолі бажано подавати з будь-якими кислими стравами, наприклад з капустою квашеною з болгарським перцем і хріномабо з консервованими зеленими помідорами. Не забудьте подати кавказький хліб «Тоніс пури», але у вільному продажу на прилавках магазину такий хліб дуже складно знайти. Пропоную спекти як альтернативу такому хлібу кукурудзяні тортільяс.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  2 ч. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 185 ккал


Щоб приготувати лобіо з квасолею і зеленню, вам потрібно:

  • квасоля червона - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • зелень свіжа кінзи і петрушки - по 4 стебла
  • часник - 2 зубчики
  • перець стручковий гострий - 1 шт.
  • м'ята і чебрець - за смаком.
  • сіль - 1 ч.л.

Як приготувати лобіо із зеленню.

  1. 1. Квасоля перебрати і промити в холодній воді від сміття.
    2. Холодною водою залити квасолю і поставити набухати на 3-4 години, краще квасоля залишити залитою водою на ніч, так вона швидше звариться. Якщо ви з яких-небудь причин забули поставити на ніч квасолю, то не турбуйтеся. Маленький секрет: щоб квасоля швидше набухла, залийте її теплою водою, щільно закрийте кришкою каструлю і забудьте про неї на 15-20 хвилин.
    3. Нашаткуйте дрібно цибулю і зітреш в ступці зубчики часнику.
    4. Поставте квасоля варитися на середній вогонь, іноді помішуючи, якщо вода википає, не забувайте додавати воду, щоб вона покривала квасоля. Варіть квасолю 1,5-2 години.
    5. Додайте в лобіо дрібно нашатковану цибулю і стовчений часник.
    6. Розварену квасоля зітреш ложкою або товкачиком і додайте в неї сіль за смаком.
    7. Наріжте дрібно зелень петрушки, кінзи, чебрецю і м'яти. Перець гострий стручковий звільніть від насіння, якщо не любите дуже гострий смак, і дрібно наріжте. Додайте все в лобіо і дайте згасити 1-2 хвилини.

  2. Під час варіння квасолі можна за бажанням додати 3 ст.л. волоських горіхів, винний оцет і соус ткемалі. Лобіо повинно мати консистенцію рідкої каші. Подавати бажано в глиняних горщиках з дрібно нарубаної зеленню.

  3. Смачного!

Крем-суп з баклажанами
Салат з кавуна з фетою
© 2015-2022  mycooking.pp.ua