салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Коржики з рибним Тако в пивному клярі

22 квітня 2015


Мексиканські тако - це начинка для бутерброда, вірніше тортильи. Тако робиться з усього, що є в холодильнику, як і наші запіканки. Рибні тако найкраще готувати з білої риби: палтус, тілапія, камбала, хек.
Мексиканська перепічка тортилья готується дуже просто, на содовому тісті. До речі, знавці запевняють, що буква «л» не вимовляється. І правильно говорити «торт». Ось ще цікаві рецепти - картопляна тортилья по- испански. Вона готується не з готовими коржами, а заливається яєчно-борошняної сумішшю, як наша запіканка. Баклажанна тортилья теж готується за принципом запіканки або навіть омлету.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 525 ккал


Щоб приготувати коржі з рибним тако в пивному соусі, вам знадобиться:

  • помідор салатний- 1 шт.
  • цибуля червоний - 0,5 шт.
  • перець гіркий - 0,5 шт.
  • сік лайма - 2-3 ст.л.
  • сіль - 0,25 ч.л.
  • перець мелений - за смаком
  • авокадо - 0,5 шт.
  • кінза зелень - 0,25 ст.
  • для рибних тако:
  • борошно - 3 ст.
  • зіра мелена - 0,12 ч.л.
  • сіль за смаком
  • перець кайенский - за смаком
  • пиво - 0,33 ст.
  • філе білої риби - 200 г
  • олія соняшникова - 2 ч.л.
  • тортилья кукурудзяна - 4 шт.

Як приготувати коржі з рибним тако в пивному клярі.

  1. 1. Для соусу сальса потрібно порізати кубиками помідор, очистити і порізати кубиками же лук. Змішати їх в мисці. Туди ж додати порізаний гіркий перець. Гіркий перець можна замінити зубчиком часнику, пропущеного через прес. Посоліть і поперчіть соус, додайте сік лайма. Очистіть авокадо, вийміть кісточку. Половинку авокадо поріжте кубиками і вмішайте в соус. Тепер залишилося тільки додати чверть склянки кінзи і перемішати.
    2. Для клярі з'єднайте просіяне борошно, мелену зіру, сіль і перець кайенский. Влийте в суміш пиво і розмішайте до отримання однорідного тіста.
    3. Шматки філе умочіть в кляр. Масло розігрійте в сковорідці на сильному вогні. Рибу потримайте над мискою, щоб зайвий кляр стікав туди і відправте на сковорідку. Смажте по 3 хв. з кожного боку до золотистого кольору.
    4. Тортилії підігрійте на сковорідці або загорніть у фольгу і підігрійте в духовці 2-3 хв. Покладіть на кожну порізану на шматочки рибу і полийте зверху соусом. Тортилії скрутіть.

  2. Смачного!

Великодній вінок
Смажений курча з дайконом