На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лазанья в мультиварці

16 лютого 2014


Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом лазаньї в мультиварці. Лазанья в мультиварці готується досить легко, виходить ніжна і соковита, дуже смачна.

Щоб приготувати лазанью в мультиварці, вам буде потрібно:

телятина філе - 250 г
філе куряче - 250 г
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
лист лавровий - 2 шт.
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
соус томатний - 2 ст.л.
олія соняшникова - для смаження
помідор свіжий - 1 шт.
листи для лазаньї - 7-10 шт.
сир бринза - 250 г
сир сулугуні - 250 г
масло вершкове - 150 г
борошно пшеничне - 120 г
мускатний горіх - щіпка
молоко - 1,2 л

Як приготувати лазанью в мультиварці.

1. Насамперед, потрібно телятину і куряче філе вимити, нарізати на шматочки.
2. Цибулю і моркву очистити, вимити.
3. М'ясо, моркву і цибулю подрібнити в комбайні або м'ясорубці в фарш.
4. У фарш додати сіль і перець за смаком, перемішати.
5. На плиту поставити сковороду, влити рослинне масло і розігріти, викласти підготовлений фарш, додати лавровий лист і обсмажити, при цьому добре розминати лопаткою, щоб не утворювалися грудки з фаршу.
6. Коли фарш буде готовий, додати томатний соус, перемішати, згасити пару хвилин і зняти з плити.
7. Потім потрібно приготувати соус бешамель. Для цього на плиту поставити глибоку сковороду або сотейник, покласти в сковороду вершкове масло і розігріти.
8. Всипати в розігріте вершкове масло борошно, обсмажити, помішуючи, поки тісто на вигляд не стане, як на фото, і по вигляду буде нагадувати заварне тісто під час заварювання.
9. Потім потрібно вливати потроху молока і ретельно розмішувати щораз, щоб не було грудочок; так потрібно робити, поки ви не віллєте все молоко.
10. Потім варити соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, додати сіль, перець, мускатний горіх за смаком і проварити на слабкому вогні кілька хвилин.
11. Зняти соус з вогню і підготувати сир для лазаньї. Бринзу нарізати тонкими слайсами, а сулугуні натерти на тертці.
12. У гарячий соус додати 100 г натертого сулугуні, розмішати.
13. Тепер потрібно взяти помідор і занурити його на кілька секунд в киплячу воду, зняти шкірку, а сам помідор подрібнити блендером в пюре.
14. Пюре з помідора перекласти на дно чаші мультиварки і розрівняти.
15. На пюре з помідорів викласти листи для лазаньї, посередині покласти цілий лист, а по краях можна розламати листи на дві частини і покласти з обох боків.
Готові листи для лазаньї часто проварюють протягом 2-3 хвилин, а потім формують лазанью, я ж не проварюю, так як у мене в мультиварці листи приготавливаются, як потрібно. Ви ж за бажанням можете їх проварити.
16. Але також можна приготувати тісто для лазаньї самостійно, з такого тіста ви зможете вирізати листи такої форми, які вам потрібні. Тісто для лазаньї приготувати дуже просто: потрібно на стіл висипати 300 г борошна гіркою, в середину гірки розбити 3 курячих яйця і додати хорошу щіпку солі. Почати розмішувати яйця з борошном і вимісити тісто, тесту дати постояти 20 хвилин. Потім можна розгортати листи для лазаньї.
17. Тепер на листи для лазаньї викласти шар обсмаженого фаршу, поверх фаршу викласти слайси бринзи, а потім нанести соус бешамель. Потім повторювати шари по черзі, поки не закінчиться фарш. Останній шар повинен бути з листів для лазаньї, поверх листів викласти залишився соус бешамель і всі посипати сиром сулугуні.
18. От і все, закриваємо кришку мультиварки, якщо у вас є клапан, тоді його поставити в положення «Закрито». Включити режим «Гасіння» на 2:00 або «Випічка» на 1:00.
Для мультиварки-скороварки потрібно включити режим запіканка на 40-45 хвилин.
Після закінчення встановленого часу відкрити мультиварку, потім за допомогою лопатки можна легко розділити лазанью на порції і подавати до столу.

До речі, в лазанью в класичному варіанті замість бринзи повинен додаватися сир моцарелла, а замість сулугуні - пармезан. Ви можете приготувати і так, і так, як вам більше подобається і зручно.
Рекомендую вам також приготувати лазанью з фореллю і креветками.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Грузинський соус сацебелі
Копчено-м'ясний салат
© 2015-2022  mycooking.pp.ua