На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лагман по-татарськи

18 березня 2013


Лагман - традиційне азіатське блюдо з локшини і м'яса (найчастіше - баранини), яке готують як у ресторанах, так і вдома. Лагман не має точного рецепту, в кожній сім'ї його готують на свій лад, тому він може бути і першою стравою, схожим на суп, і другим, більш густим і нагадує пасту. Лагман по-татарськи являє собою щось середнє між першим і другим блюдом. Щоб приготувати лагман по-татарськи, потрібно запастися терпінням, на готування у вас піде приблизно 3:00. Але повірте, смак цієї страви коштує всього витраченого часу!

Щоб приготувати лагман по-татарськи, вам знадобиться:

філе баранини - 0,4 кг
морква - 2 шт.
цибулина - 3 шт.
картопля - 2 шт.
перець болгарський - 3-4 шт.
томати - 0,4 кг
зелень петрушки - пучок
часник - 4-5 зуб.
селера - за смаком
перець гострий - 2-3 шт.
спеції - за смаком
сіль за смаком
для локшини:
борошно пшеничне (вищий сорт) - 1,5 - 2 ст.
яйце - 1 шт.
сіль - щіпка
вода - 1 ст.

Як приготувати лагман по-татарськи:

1. Готуємо локшину. Яйце розмішуємо з водою, солимо, а потім невеликими порціями додаємо борошно, постійно помішуючи. У нас повинно вийти однорідне, пружне тісто. Муку бажано попередньо просіяти. Готове тісто залишаємо на півгодини, а потім знову месім кілька хвилин змазаними маслом руками.
2. Розкачуємо тісто дуже тонким шаром, а потім гострим ножем розрізаємо його на рівні смужки товщиною приблизно 4 мм. Отримана локшина повинна підсохнути протягом 15-20 хвилин.
3. Кладемо підсохлу локшину в киплячу воду і варимо близько 10 хвилин. Після цього відкидаємо її на друшляк, щоб стекла рідина, перекладаємо в миску і поливаємо невеликою кількістю рослинного масла. Чи не виливаємо воду, в якій ми варили локшину.
4. Баранину промиваємо під струменем холодної води, зрізаємо з неї плівки і зайвий жир, нарізаємо тонкими плоскими смужками (для цього різати слід поперек волокон).
5. Чистимо цибулини і нарізаємо їх четвертинками або півкільцями. Своїм та чистимо морква, нарізаємо її соломкою. Постарайтеся нарізати так, щоб соломка вийшла довгою.
6. Болгарський перець обдаємо окропом, чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Помідори також обдаємо окропом і ріжемо на невеликі шматочки.
7. Картопля миємо, чистимо і нарізаємо соломкою.
8. Жир, який був зрізаний з баранячого м'яса, нарізаємо маленькими скибочками і кладемо в казан (можна замінити великою каструлею з товстим днищем). Витоплюємо жир доти, поки він не перетворитися на шкварки. Слідкуйте, щоб вогонь не був занадто сильним, інакше жир почне диміти.
9. Коли жир перетвориться на шкварки, виймаємо його з казана і кладемо туди м'ясо. Підсмажуємо до появи коричнюватої скоринки, після чого додаємо до нього цибулю, перемішуємо і чекаємо, поки він не стане золотистим. Після цього додаємо в казан болгарський перець і моркву, обсмажуємо кілька хвилин.
10. Кладемо в казан картоплю, додаємо спеції, перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо готуватися на 10 хвилин. Додаємо помідори, зменшуємо вогонь і знову закриваємо кришкою на 15 хвилин.
11. Після закінчення цього часу додаємо в казан воду, в якій готувалася локшина. Кількість води визначаємо самостійно, все залежить від того, який густоти підлива нам потрібна. Підлива вважається готовою, коли картопля звариться.
12. У той час як картопля буде варитися, ми готуємо заправку. Очищаємо і дрібно нарізаємо часник і червоний перець, потім змішуємо і перетираємо їх у ступці. Повинна вийти однорідна кашка.
13. Промиваємо зелень під струменем води, а потім обдаємо її окропом і дуже дрібно нарізаємо.
14. Коли картопля в підливі зварився, додаємо в нього заправку і зелень, через хвилину підлива вже готова.
15. Перед подачею вже підсохлу локшину обдаємо окропом і кладемо на дно глибокої тарілки, зверху заливаємо підливою з м'ясом, картоплею і овочами.

Блюдо подаємо на стіл відразу після приготування.

Смачного!

Маффіни з сиру зі шпинатом і соусом песто
Суп з куркою, овочами і макаронами в мультиварці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua