салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Лагман по домашньому

30 березня 2014


Лагман - одне з головних страв східної кухні. Рецептів приготування домашнього лагмана досить багато, незмінним в рецепті залишається тільки локшина для лагмана, яку можна приготувати вдома, а можна і купити в магазині. Овочі та особлива підлива в лагмане по домашньому зробить ваше страву незабутньою. Поспішаю поділитися рецептом приготування домашнього лагмана.

Щоб приготувати лагман по домашньому нам знадобиться:

яловичина - 600 г
цибуля - 2 шт.
морква - 2 шт.
солодкий зелений перець - 2 шт.
селера - 3 шт.
китайська капуста - 7 листів
локшина для лагмана - 300 г
рослинне масло - 80 мл
часник - 2 зубчики
кінза - пучок
кріп - пучок
зіра - 0,5 ч.л.
коріандр - 0,5 ч.л.
чорний перець - за смаком
сіль за смаком

Як приготувати лагман по домашньому:

1. Відваримо локшину для лагмана як вказано на упаковці. У мене локшина домашнього приготування, тому варю її 4 хвилини, зливаю воду і додаю трохи рослинного масла. Перемішую.
2. Очистимо цибулини, поріжемо півкільцями.
3. Промиємо стебла селери, поріжемо брусочками.
4. Помиємо солодкий перець, очистимо від насіння і поріжемо кубиками.
5. Помиємо морква, почистимо і наріжемо кубиками.
6. Промиємо кінзу й кріп, обсушимо і дрібно порубати. Поділимо на 2 частини - одну додамо безпосередньо в блюдо, другу частину залишимо для прикраси.
7. Подрібнимо листи китайської капусти.
8. Почистим часник і дрібно наріжемо.
9. Наріжемо яловичину кубиками поперек волокон.
10. Розігріємо рослинне масло в сковороді на сильному вогні.
11. Обсмажимо цибулю до золотистого кольору.
12. Додамо нарізане м'ясо і будемо обсмажувати до рум'яної скоринки.
13. Викладемо до м'яса морква, перемішаємо і обсмажуємо 3 хвилини.
14. Додамо інші овочі, перемішаємо і обсмажуємо 8 хвилин.
15. Викладемо частину зелені, часник і доллємо гарячої води. Засиплемо спеції. Солимо і перчимо до смаку. Варимо на середньому вогні 10 хвилин. Вимикаємо.
16. Викладаємо в тарілку гарячу локшину, зверху викладаємо соус і посипаємо подрібненою зеленню.

Ароматний лагман по домашньому готовий. Подавайте його до столу гарячим.

Порада: Локшину для лагмана можна приготувати заздалегідь, тоді перед подачею її необхідно обдати окропом, щоб вона була гарячою.

Смачного!

Равлики з часниковим соусом з вершків
Равіолі зі шпинатом і рікоттою