На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курячий суп з вершками

28 серпня 2012


Рецепт господарці на замітку, з розряду "коли все інше набридло". Смак виходить дивовижно вершковим і насиченим. Дуже важливо правильно cваріть курячий бульйон. Зробити його досить насиченим, наваристим. Все інше - сущі дрібниці.
У мене сьогодні якраз такий день, коли все набридло, а в холодильнику стоїть відмінний бульйон. А тепер все по порядку.

Щоб приготувати курячий суп з вершками, вам знадобляться:

бульйон курячий - 2 л
цибулина невелика - 1 шт.
морква середнього розміру - 1 шт.
вершки 15% -20% - 150 мл
зелень на ваш вибір - невеликий пучок (у мене петрушка, кріп, базилік)
сіль і перець за смаком
борошно - 10-15 г

Як приготувати курячий суп з вершками:

1. Зварити бульйон (або взяти готовий), процідити. Посолити за смаком.
2. Овочі очистити від шкірки, помити і обсушити. 3. Картоплю нарізати кубиками.
4. Цибулю нашаткувати кубиками трохи більшого розміру, ніж зазвичай. Приблизно 1Х1 см.
5. Морква нарізати кубиками.
6. На невеликій кількості рослинного масла обсмажити цибулю до прозорості.
7. До цибулі додати моркву і обсмажувати протягом 2 хвилин.
8. Зажарку присипати борошном і добре перемішати. Обсмажувати до золотистої скоринки.
9. У киплячий бульйон викласти картоплю. Варити близько 5 хвилин.
10. Додати до картоплі зажарку. Варити до того моменту, коли овочі стануть м'якими.
11. Зелень дрібно нарубати, поки варяться овочі.
12. Додати вершки і проварити протягом 2-х хвилин. Потім зелень. Зняти з вогню і дати настоятися.

Подавати гарячим. Відмінно поєднуються з цим супом часникові сухарики. Можна додати їх безпосередньо перед подачею до столу. Смачного.

Баклажани по-аджарський: рецепт для аерогрилю
Дитячий суп з томатами і гречаною крупою
© 2015-2022  mycooking.pp.ua