На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курячі відбивні в сирному клярі

2 жовтня 2014


Сьогодні ми будемо готувати курячі відбивні з сиром. Це дуже просте і ситне блюдо. Його можна готувати і дітям, і дорослим. Відбивні можна смажити на сковороді або запекти в духовці, з меншою кількістю масла. Використовувати будемо куряче філе. Також можна взяти та індиче філе. Цей рецепт схожий на рецепт курячих грудок в паніровці з ковбасного сиру, Тільки у нас буде твердий сир, який створить апетитну скоринку. А на гарнір підійде картопля смажена з медом. Ці рецепти підходять і для звичайного сімейного вечері, і для святкового обіду.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 540 ккал


Щоб приготувати курячі відбивні в сирному клярі, вам знадобиться:

  • філе курки - 500 г
  • яйця - 2 шт.
  • крохмаль - 1 ст.л.
  • майонез - 2 ст.л.
  • соус соєвий - 1 ст.л.
  • сир твердий - 200 г
  • сіль, перець мелений - за смаком
  • олія для смаження

Як приготувати курячі відбивні в сирному клярі.

  1. 1. Філе курки розрізати вздовж на тонкі пластинки. Має вийти 2-3 великих тонких шматочка. Відбити молотком, посолити і поперчити.
    2. Для клярі збити яйця, крохмаль, соус соєвий і майонез. Можна використовувати покупної легкий майонез або приготувати корисний майонез домашній.
    3. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
    4. Щоб кляр добре тримався і змішався з сиром, необхідно виконати наступні маніпуляції: відбите куряче філе вмочити в кляр, потім обваляти в сирі. Потім знову в кляр і сир, і останній, третій раз вмочити в кляр і обваляти в сирі.
    5. Залежно від виду сиру він може погано прилипати до м'яса. У цьому випадку змішати тертий сир разом з кляром і обвалювати філе в цій суміші.
    6. Покласти один шматочок філе в клярі на розпечену сковороду з маслом і обсмажити з обох сторін. Філе готове, коли утвориться рум'яна кірочка. Куряче філе саме по собі дуже швидко готується, а відбите філе - ще швидше. Головне - не пересушити на вогні філе, інакше відбивні вийдуть жорсткуватий. Щоб бути спокійними, що всередині все так само присмажився, як і зовні, можна одну сторону відбивною смажити без кришки, перевернути на іншу сторону і довести до готовності під кришкою. Вогонь повинен бути середній.

  2. Викладати відбивні на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб ввібрати зайвий жир.
  3. Смачного!

Торт День і ніч
Овочеве рагу з куркою, грибами і картоплею
© 2015-2022  mycooking.pp.ua