На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курячі відбивні з помідорами, яйцем і сиром

6 листопада 2014


Відразу варто відзначити, що приготовані за таким рецептом курячі відбивні виходять неймовірно м'якими і соковитими. Причому в даному випадку ви можете не обмежувати свою кулінарну фантазію і доповнити смак курячого м'яса іншими улюбленими інгредієнтами, зокрема, свіжими овочами (можна додати солодкий болгарський перець, перець чилі, гриби), зеленню або улюбленими видами сиру.
Однак тут доведеться все ж таки дотримуватися правил термічної обробки м'яса. Так, на сковорідці воно не повинно готуватися більше 2-3 хвилин, а в духовці - не більше 10-15 хвилин, інакше ваші відбивні можуть вийти сухими.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 190 ккал


Щоб приготувати курячі відбивні з помідорами, яйцем і сиром, вам знадобиться:

  • яйця курячі - 2 шт.
  • філе куряче - 450-500 г
  • зелень свіжа - 10 г
  • борошно пшеничне - 50 г
  • помідори - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сіль - щіпка
  • перець чорний мелений - щіпка
  • гриби білі - за бажанням
  • сир твердих сортів - 100 г
  • масло рослинне - 2 ст. л.

Як приготувати курячі відбивні з помідорами, яйцем і сиром.

  1. 1. Починаємо з підготовки курячого філе: замочуємо його у звичайній воді на 15-20 хв., Після чого зрізаємо зайвий жир, пленочки і прожилки. Далі нарізаємо курку середніми шматками і злегка відбиваємо їх за допомогою кухонного молотка (тупою стороною молотка, тобто тієї, що без зубчиків). При цьому м'ясо бажано накривати харчовою плівкою, щоб його сік не розбризкувався по сторонах.
    2. В окрему тарілку насипаємо невелика кількість пшеничного борошна. Ще в одній глибокій мисочці збиваємо з невеликою дрібкою солі курячі яйця (до появи піни). Тепер м'ясо потрібно поперчити і посолити за смаком (якщо у вас є бажання, можете додати й інші спеції / приправи), а потім обваляти в борошні. Після цього занурюємо відбивні в збиті яйця і відразу викладаємо на сковорідку з вже розпеченим рослинним маслом.
    3. Обсмажуємо курячі відбивні на середньому вогні, з кожного боку по 2-3 хв., Щоб вони тільки встигли схопитися. Як тільки на м'ясі почне з'являтися рум'яна кірочка, знімаємо курку з вогню і викладаємо на підготовлений лист (злегка змащений олією, щоб наші відбивні не підгоріли).
    4. Але перед тим як укладати м'ясо на деко, спочатку розкладаємо на деку колечка ріпчастої цибулі. Тепер ретельно промиваємо свіжу зелень, просушуємо її від зайвої вологи, а потім дрібно рубаємо гострим ножем. Присипаємо м'ясо подрібненої зеленушкой. До речі, в даному випадку ви можете використовувати абсолютно будь-яку улюблену зелень (кріп, кінзу, петрушку, пір'я зеленої цибулі і т.д.). А ще такі відбивні виходять набагато смачніше, якщо зверху на м'ясо слідом за зеленню викласти обсмажені на маслі білі грибочки.
    5. Промиваємо помідори, видаляємо у них плодоніжки і нарізаємо тонкими кружечками або плоскими скибочками. Викладаємо помідори зверху на м'ясо, присаливаем їх і додаємо чорний мелений перець.
    6. Натираємо на середній (або великої) тертці сир твердих сортів (російський, наприклад) і рівномірно розподіляємо його зверху помідорів. Відправляємо деко з його вмістом у вже розігрітий до 180-200 град. духову шафу до повної готовності м'яса, тобто ще приблизно на 10 хвилин (все залежить від того, наскільки ви вже встигли просмажити м'ясо на сковорідці).

  2. Готові відбивні подаємо до столу в гарячому вигляді, але давши їм якийсь час охолонути після духовки. А разом з цим блюдом запропонуйте своїм гостям печена картопля з сирним соусом, а також вітамінний овочевий салат.

  3. Всім відмінного настрою, насолоджуйтеся улюбленими смачними стравами за кожним сніданком, обідом і вечерею!

Вертута з варенням, родзинками і горіхами
Гарбузові цукати з шоколадом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua