На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курячі відбивні з помідорами, цибулею і сиром

7 жовтня 2014


Я не розумію тих відбивних, які просто обсмажують на олії, без маринаду, без кляра, одне м'ясо. Хоча тут справа, мабуть, в іншому, і правильніше буде сказати не «не розумію», щоб нікого не образити, а просто вважаю, що господині, мабуть, не знайомі з хорошими рецептами приготування відбивних.
Все життя моя мама готувала відбивні в клярі, і тільки вони для мене були еталоном відбивних. Чи варто говорити про те, якого було моє здивування, коли я спробувала свинячі відбивні під соусом бешамель, Виявилося, що відбивні в клярі - це найпримітивніший варіант приготування відбивних, і розвиватися в цьому напрямку ще о-го-го. Що ж, мабуть, не будемо з цим відтягувати і приступимо прямо зараз.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 95 ккал


Щоб приготувати курячі відбивні з помідорами, цибулею і сиром, вам знадобиться:

  • філе куряче - 2 шт.
  • цибуля - 2-3 шт.
  • помідори - 3-4 шт.
  • сир - за смаком
  • майонез - за смаком

Як приготувати курячі відбивні з помідорами, цибулею і сиром.

  1. 1. Філе половинки курячої грудки розділимо на 2 частини так, щоб в результаті вийшло дві великі відбивних. Потім кожну відбивну ділимо на 4 частини. У результаті повинно вийти 8 відбивних. Накриваємо кожен шматок м'яса поліетиленовим пакетом і відбиваємо, але не дуже сильно. Далі за смаком солимо і перчимо. Можна попередньо в окремій мисці змішати перець з сіллю, натерти цією сумішшю шматочки м'яса і тільки потім відбити, за бажанням. Добре змащуємо відбивні майонезом і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин.
    2. Після закінчення цього часу викладаємо відбивні на деко, обов'язково змащений олією.
    3. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Далі викладаємо їх на відбивні і злегка придавлюємо, щоб цибулька також трохи просочився майонезом.
    4. Помідори нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх лука. Злегка присолюємо. Поверх помідорів трохи майонезу і посипаємо все тертим сиром. Деко з відбивними відправляємо в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо до готовності (все залежить від товщини ваших відбивних).
    5. Готові відбивні викладаємо на плоске блюдо і за бажанням прикрашаємо. Відповідним гарніром буде картопляне пюре або варений рис.

  2. Смачного!

Лобіо з консервованої квасолі з корицею
Паштет з горбуші
© 2015-2022  mycooking.pp.ua