салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Давно хотілося приготувати парові котлети. Пам'ятаю, мені готував їх чоловік, коли я виписалася з пологового будинку зі старшеньким сином. Якось не сподобалися вони мені ... А після покупки мультиварки на багато переглянула свої погляди, і ну дуже захотілося приготувати курячі котлети на пару. Адже це дуже корисно. До того ж куряче філе у мене домашнє. Загалом, сказано - зроблено. Вирішила додати трохи твердого сиру до м'яса для пікантності. Така добавка мені сподобалася в недавно приготованих мноюкотлетах з курячої печінки на пару в мультиварці.
Що можу сказати, приготувавши парові курячі котлетки? Однозначно - відмінний варіант для дитячого харчування - ніжно, соковито, пікантно і неймовірно смачно. Думала, приготувати суто для діток, але не змогла втриматися і не з'їсти трьох котлетки. Відмінні котлетки, готувати які не складе труднощів абсолютно нікому. Ніякої смаження, ніяких бризок рослинного масла і ніякої жирної посуду! А шлунок-то яке велике спасибі скаже нам за таку страву! Рекомендую!

Кількість порцій: 4
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 495 ккал


Щоб приготувати курячі котлети з сиром на пару в мультиварці, вам знадобиться:

  • філе куряче - 600 г
  • молоко - 100 мл
  • хліб пшеничний - 60 г
  • яйце - 1 шт.
  • сметана - 2 ст.л.
  • сир твердий - 100 г
  • олія соняшникова - 1-2 ст.л.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сіль, спеції - за смаком
  • вода
  • зелень, помідор - для прикраси

Як приготувати курячі котлети з сиро на пару в мультиварці.

  1. 1. Готуємо всі інгредієнти для котлет.

  2. 2. Куряче філе я використовувала домашнє. Вимиваємо його, обсушуємо ін допомогою кухонного рушники і нарізаємо ссреднімі шматками.

  3. Перемелюємо в м'ясорубці два рази (для більшої ніжності).

  4. 3. Заздалегідь потрібно замочити скибку хліба в молоці (досить 5-10 хвилин) і відправити слідом за м'ясом у м'ясорубку.

  5. 4. У фарш додаємо також цибулю. Його ми очищаємо, нарізаємо кубиками

  6. і обсмажуємо в чаші мультиварки на соняшниковій олії до прозорого кольору. Можна цей етап пропустити і додати у фарш свіжий, необсмаженим цибулю, звичайно, але мені захотілося його злегка обсмажити.

  7. Я включила режим Жарка. Можна використовувати і інший режим у вашій мультиварці, до якого ви більше приловчилися, наприклад, Випічка. Викладаємо цибулю на тарілку і даємо йому охолонути.

  8. 5. Тим часом вбиваємо в фарш яйце.

  9. Туди ж відправляємо і сир, нарізаний дрібними кубиками.

  10. 6. Наступними відправляємо в миску цибулю, сметану і сіль зі спеціями. З спецій я використовувала перець чорний мелений і прованські трави. Перемішуємо. Я обов'язково ще вимішую фарш руками, щоб усі інгредієнти гарненько між собою перемішалися.

  11. 7. Курячий фарш готовий. Можна дати йому трохи настоятися, але у мене цього часу не було, і я відразу почала формувати кульки. У чашу мультиварки наливаємо 0,5 л води, встановлюємо контейнер для пари і викладаємо на нього кульки-котлетки.

  12. 8. Включаємо режим Варка на пару, час - 20 хвилин. Закриваємо кришку, і через хвилин готові такі апетитні котлетки!

  13. Подаємо із зеленню.

  14. В розрізі.

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2