салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Куряче філе з ананасами

24 січня 2013


Якщо хочете якось здивувати своїх близьких і надати добре знайомому смаку нові фарби, то цей варіант приготування курячого філе якраз для вас. Куряче філе з ананасами виходить неймовірно смачним і соковитим за рахунок додавання консервованих ананасів. На гарнір ідеально підійде варений рис, його сухість і соковитість курячого філе з ананасами - поєднання гідну увагу будь-якого гурмана.

Готується це блюдо швидко, якщо знехтувати часом для маринування. І, незважаючи на це, куряче філе виходить ідеальним на смак. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2-4 порції готового блюда, дивлячись як їм насолодитися: з гарніром або без.

Щоб приготувати куряче філе з ананасами, вам знадобиться:

куряче філе - 300 г
ананаси консервовані - 170 г (без маринаду)
цукор пісок - 1 ст.л.
лимон - 1/2 шт.
рослинне масло - для смаження
сіль -? ч.л.
часник - 2 зубчики
імбир мелений - 1 ч.л. (без гірки)
оливкова олія - ??2 ст.л.

Як приготувати куряче філе з ананасами:

1. Куряче філе нарізати поперек волокон брусочками невеликого розміру.
2. Приготувати маринад. Для цього часник почистити, пропустити через прес в невелику ємність. Додати до часнику сіль і імбир, полити оливковою олією і гарненько перемішати.
3. Куряче філе замаринувати, добре перемішавши, щоб все м'ясо рівномірно просочилося. Надішліть м'ясо в холодильник охолодитися протягом години. (Якщо часу немає, то можна і хвилин на 15).
4. На попередньо розігріту сковороду налити ст. ложку рослинної олії, покласти цукор і вичавити трохи лимонного соку. Лимонні скоринки можна залишити в сковороді на пару хвилин для аромату. Розігріти всі інгредієнти на середньому вогні, ретельно помішуючи, до тих пір поки цукор не розчиниться. Не забути прибрати скоринки лимона і потім викласти м'ясо на сковороду, перемішати з сумішшю на сковороді. Смажити куряче філе до золістого кольору.
5. Відкрити за допомогою консервного ножа банку консервованих ананасів. Добре злити маринад. Я придбала одразу ананаси, нарізані невеликими шматочками. У разі якщо у вас консервовані ананаси кільцями, то слід подрібнити. Можна використовувати і свіжий ананас. У цьому випадку його необхідно почистити і нарізати кубиками.
6. Додати ананас до курячого філе, перемішати і готувати під кришкою на середньому вогні протягом 4-5 хвилин, поки куряче м'ясо не буде готове. Не варто перетримувати м'ясо, інакше воно вийде сухуватим.
Подавати гарячим, як гарнір ідеально підійде відварний рис.

Смачного!

Піца по-гавайськи з ананасом
Салат з дайкона з огірком