салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курка в сметані в мультиварці

3 червня 2015


Цей рецепт я відношу до так званих «на кожен день», готується він досить швидко і виходить дуже смачно. Сьогодні я взяла куряче філе, але цілком можна використовувати будь-які частини курки або іншої птиці. Приготувавши блюдо подібним чином, отримуємо багато смачного ароматного сметанного соусу, який здатний просочити будь-який гарнір. Особливо мої домочадці люблять гречку з таким м'ясом, хоча сюди відмінно підійде, наприклад, і пюре з картоплі. Отже, вашій увазі пропонується рецепт курки в сметанному соусі в мультиварці.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 15 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 210 ккал


Щоб приготувати курку в сметані в мультиварці, вам знадобиться:

  • філе куряче - 960 г
  • сметана (20%) - 230 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква (невелика) - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • сіль морська - 1-2 ч.л.
  • спеції, приправи - за смаком
  • зелень подрібнена - 1 ст.л.
  • олія соняшникова - 2 ст.л.

Як приготувати курку в сметані в мультиварці.

  1. Використовувалася мультиварка Viva MC-F101.

  2. 1. Підготуємо всі продукти за списком. Сметану можна взяти будь-якої жирності, це не принципово. Точно так само морську сіль можна замінити звичайною.

  3. 2. Проведемо первинну обробку м'яса - вимиємо, перевіримо, чи не залишилося де кісточок, і наріжемо філе на невеликі шматочки зі стороною приблизно 2-3 см.

  4. 3. Укладемо м'ясо в глибоку миску, посолити, додати улюблені спеції і приправи. Я вибрала прованські трави і набір спецій для курки. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.

  5. 4. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо дрібним кубиком.

  6. 5. Моркву миємо й натираємо на середній тертці, так у неї буде більш тонка структура.

  7. 6. Продукти підготовлені. Займемося безпосереднім приготуванням курки. У чашу мультиварки наливаємо 2 ст.л. рослинного масла і включаємо її на режим «Жарка» на 20 хвилин. Всипаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору приблизно 5-6 хвилин.

  8. 7. Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

  9. 8. На наступному етапі викладаємо в чашу м'ясо і обсмажуємо, періодично помішуючи, близько десяти хвилин (до звукового сигналу). Довше цього робити не потрібно, щоб м'ясо залишалося соковитим.

  10. 9. Далі перемикаємо на режим «Гасіння» і встановлюємо час 30 хвилин. Закриваємо кришку і тушкуємо.

  11. 10. Через 10 хвилин додаємо сметану і перемішуємо. В цей же час в пароварці приготуємо гречку для гарніру.

  12. 11. На цьому етапі ми регулюємо кількість рідини, в якій гаситься наша курка. Якщо жарка проходила трохи довше покладеного часу, то при гасінні утворюватиметься менше рідини. У цьому випадку можна додати 150-200 мл рідини (води, бульйону або вершків). Пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль і спеції.

  13. 12. За 5 хвилин до закінчення гасіння додаємо подрібнену зелень і перемішуємо.

  14. 13. Після звукового сигналу наша курка в сметані готова.

  15. 14. Гречка і курка у нас готові практично одночасно, тому кличемо всіх до столу і подаємо.

  16. Смачного!

Окрошка по-вірменськи
Бутерброди з морквою і сиром