салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Люблю тушковане м'ясо, як з картоплею, так і з капустою. А от іноді ці овочі я поєдную, і виходить ось таке нехитре рагу. Раніше готувала таке блюдо в казані в духовці або на плиті, а сьогодні ось вирішила приготувати в мультиварці. Вийшло дуже смачно і соковито.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч. 50 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 127 ккал / 100 г


Щоб приготувати курку тушковану з картоплею і капустою в мультиварці, вам знадобиться:

  • курячі стегенця - 3 шт.
  • капуста - 500 г
  • картопля великий - 3 штуки
  • заморожені овочі (мексиканська суміш і лечо) - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • рослинне масло - 1 ст. ложка
  • сіль, спеції - за смаком

Як приготувати курку тушковану з картоплею і капустою в мультиварці.

  1. 1. Готуємо всі продукти за списком і додатково - за бажанням.

  2. 2. Стегенця моєму, очищаємо від шкіри і ділимо кожен на дві частини.

  3. 3. Солимо і натираємо приправами, добре перемішуємо, щоб кожен стегенце був добре посолений і промазати спеціями. Залишаємо маринуватися.

  4. 4. Шкурки курки кидаємо в чашу, включаємо її і встановлюємо режим «Жарка» на 40 хвилин. Обсмажуємо їх приблизно 5 хвилин, витаплівая жир, на якому і будемо надалі смажити овочі.
    Після того як жир витопиться, а шкурки стануть рум'яними, прибираємо їх з чаші, вони нам більше не знадобляться.

  5. 5. Поки шкурки обсмажуються, ми почистимо і дрібно поріжемо цибулю.

  6. 6. Висипаємо цибулю в чашу і обсмажуємо 2 - 3 хвилини до золотистого кольору.

  7. 7. Укладаємо на цибулю курку і обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин. Шість частин ми обсмажимо в 2 підходи.

  8. 8. Поки обсмажується курка, ми почистимо картоплю і поріжемо його брусочками. Помістимо в чашку з водою, щоб не потемнів.

  9. 9. Курку прибираємо з чаші, а в неї всипаємо заморожені овочі і обсмажуємо їх під закритою кришкою 5 - 7 хвилин. Потім прибираємо з чаші. Режим «Жарка» закінчився.

  10. 10. За цей час ми встигаємо нашаткувати капусту.

  11. 11. На дно чаші наливаємо ст. ложку рослинної олії і укладаємо курку.

  12. 12. Зверху викладаємо картоплю, солимо, на нього - капусту (це фото я пропустила) і теж трохи солимо. Наливаємо 2 мультістакана гарячої води, закриваємо кришку і включаємо мультиварку на режим «Гасіння» на 1:00.

  13. 13. До закінчення цього режиму нарізаємо зелень.

  14. 14. Після сигналу додаємо в чашу обсмажені раніше овочі і подрібнену зелень.

  15. 15. Все перемішуємо акуратно і включаємо на режим «Випічка» на 20 - 30 хвилин, щоб пішла зайва рідина, а курка та овочі трохи запеклися. Так у готового блюда буде інший смак.

  16. 16. Наше страва готова.

  17. 17. Розкладаємо по тарілках, посипаємо кропом і подаємо. Можна кликати всіх до столу.

  18. 18. Для тих, хто стежить за фігурою до цієї страви можна запропонувати цільнозернові хлібці.

  19. Смачного!