салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Курка з ананасами в сметанному соусі

7 грудня 2013


Є рецепти, що вимагають суворого їх дотримання, щоб вийшло смачне блюдо. Рецепт курки з ананасами в сметанному соусі, втім, як і більшість інших рецептів, дозволяє відступати від приготування за жорсткими правилами, даючи можливість господаркам проявити свою фантазію або підкоригувати рецепт у відповідності зі своїм бюджетом. Наприклад, замість стегенець можна взяти як цілу курку, так і будь-які її частини. Точно так само замість свіжого ананаса можна використовувати ананасний сік і консервовані ананаси, особливо, якщо потрібно приготувати досить багато порцій. Ті ж рекомендації по заміні можна віднести і до вибору приправ і спецій. Незмінно тільки одне: бажання приготувати смачне, незвичайне блюдо, яке не дуже згубно позначиться на талії і стегнах: адже, як відомо, ананас чудово спалює зайві калорії і, крім того, є відмінним маринадом, здатним розм'якшити навіть найжорсткіше м'ясо.

Інгредієнти для курки з ананасами в сметанному соусі:
Курячі стегенця - 2 шт.,
Ананас (великий) - 1/3 шт.
Сметана - 200 г
Вершки 10% - 50 мл
Майоран свіжий - за смаком
Трави до птаха - щіпка
Каррі - щіпка
Сіль

Спосіб приготування курки з ананасами в сметанному соусі:

Ананас порізати кільцями, очистити. З одного кільця віджати сік, а решта порізати на невеликі часточки.

Для маринаду змішати ананасний сік, трави, сіль і ретельно перемішати суміш. Змастити маринадом шматки курки, укласти їх в глибоку форму, ананасні часточки укласти навколо курки. Наполягати для просочення близько півгодини.

Для сметанного соусу змішати вершки, каррі і злегка збиту сметану.

Залити курку соусом і випікати 25 хвилин у духовці з конвекцією, попередньо розігрівши її до 160 ° С. Звичайну духовку треба розігріти до 180 ° С, час приготування при цьому - 35 хв.

Як гарнір використовувати відварений рис, злегка підкисляє лимонним соком.

Смачного!

Яловичі котлети
Вінегрет з солоними грибами