На головну |
Ще одна змішана каша - кукурудзяна крупа з пшоном і кунжутом. Найсмачніша, на мій погляд, кукурудзяна крупа - дрібного помелу, як манка.
Кукурудзяна крупа містить мало калорій. Отже, дуже корисна для тих, хто стежить за своєю вагою. Ще вона сприяє очищенню кишечника і виводить з організму жири.
А ось ті, у кого виразка шлунка, мала вага або поганий апетит, повинні від кукурудзяної крупи відмовитися.
Пшоно - продукт переробки проса. Китайці називають пшенку «золота крупа». Пшоняна каша дуже корисна для тих, хто багато працює. І це стосується і розумової, і фізичної діяльності. Тим, хто постійно відчуває занепад сил, пшенка ці сили зрадить. Пшонка, як і кукурудзяна крупа, дуже корисна для тих, що худнуть. Тільки без масла, цукру і молока. А ще, у тих, хто регулярно їсть пшенку, пропадає лупа і прищі, поліпшується стан нігтів і волосся. Кардіологи теж рекомендують цю кашу своїм пацієнтам.
Шкідливих наслідків від пшенки поки не виявлено.
Кунжут - продукт дуже корисний. Почати з того, що в ньому міститься два рідкісних масла - антиоксиданту - сезамол і сезамінол. Так-так, «сезам, відкрийся» - це про нього, про кунжут. Кунжут нормалізує артеріальний тиск і знижує рівень шкідливого холестерину в крові. Кунжут допомагає при запорах та застудних захворюваннях.
Але є кунжут сирим і натщесерце не рекомендується, так як слизова шлунка дуже чутлива до насіння кунжуту. І диво - насіння неодмінно викличе спрагу і нудоту. Обережніше!
крупа кукурудзяна - 100 г
пшоно - 100 г
кунжут - 50 г
сіль за смаком
1. Промийте крупи. Пшоно обдайте окропом.
2. Засипте крупи в чашу мультиварки і налийте 3 склянки води. Посоліть.
3. Поставте режим «плов», «рис», або «гречка».
4. Кунжут краще змолоти, а то він неестетично застряє між зубами. Посипте їм кашу по готовності і ще трохи потримайте її під кришкою, на режимі «підігрів». Перемішайте.
Якщо хочете схуднути або постите - все. Якщо зайва вага - це не про вас - додавайте масло, цукор, молоко або вершки.
Смачного!