салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Креветки і гребінці з вежами з рису

15 травня 2014


Для приготування креветок і гребінців з вежами з рису вам знадобиться:

Рис басматі (довгозерний) - 150 г
Креветки неочищені - 12 шт.
Гребінці морські - 8 шт.
Масло вершкове - 50 г
Часник - 3 зубчики
Кінза - 1 пучок
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Соєвий соус - 1 ч. Л.
Мед - 1 ч. Л.
Чилі порошок негострий -? чайної ложки
Кориця мелена
Цедра 1 лайма
Сік 1 лайма

Спосіб приготування креветок і гребінців з вежами з рису:
Промитий рис відваріть в підсоленій воді і відкиньте на друшляк. У каструлю покладіть вершкове масло, роздавлений часник - 1 зубчик, дрібно нарізану кінзу і викладіть рис. Перемішайте і викладіть рис в 4 попередньо розігріті форми для кексів.

Промиті і очищені креветки, очищений від м'язів і коралових наростів гребінці, обваляйте в оливковій олії з соєвим соусом, медом, соком і цедрою лайма, розчавлений часник і спеціях. Ще краще, якщо вони помарінуются хвилин 30. Потім обсмажте на сковороді близько 5 хвилин, до яскравого рожевого кольору, періодично помішуючи.
На підігріті тарілки викладіть вежі з рису і укладіть навколо морепродукти.

Рулет "Трюфель"
Смачний зелений борщ