На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Червонокачанна капуста тушкована з імбиром

15 грудня 2013


Не назву себе ледачою господинею, але не можу і відмовити собі в задоволенні приготувати якусь страву, яке вимагає від мене небагато часу і мінімум зусиль, а в результаті виходить ще і дуже смачним. Тушкована капуста - свого роду традиційне блюдо на нашому столі, моя бабуся часто його готували, і мама теж, слідуючи цим самим традиціям, не відмовляє ні собі, ні нам в задоволенні, його поїсти.

Варіантів приготування капусти величезна кількість, як і продуктів, які використовуються на додаток, кожному, як кажуть, знайдеться варіант за смаком. І для любителів ситних страв, якщо з м'ясом, і для любителів пікантного, якщо в якомусь цікавому соусі, і навіть для тих, хто дотримується посту. У моїй кулінарній книзі є кожного хоча б по одному, і я також не відмовляю собі в задоволенні готувати це універсальне блюдо. А адже воно і справді універсальне - можна вживати як самостійне, так і на додаток до інших, не менш смачним стравам.

Сьогодні розповім вам рецепт тушкованої капусти з імбиром, яку сміливо можна назвати пікантною і дуже смачною. У будь-якому випадку хоча б раз спробуйте його приготувати і побалувати своїх рідних і близьких. Бажаю вам удачі в кулінарних експериментах!

Щоб приготувати червонокачанну капусту тушковану з імбиром, вам знадобиться:

капуста червонокачанна - 0, 5 кг
корінь селери - 100 г
корінь петрушки - 100 г
цибуля - 1 шт.
імбир мелений
сіль морська

Як приготувати червонокачанну капусту тушковану з імбиром:

1. Червонокачанну капусту обмиваємо і тоненько шаткуємо.
2. Цибулю очищаємо, миємо і дрібно ріжемо.
3. Корінь петрушки очищаємо, промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо.
4. Селера також очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо.
5. У глибоку сковорідку викладаємо подрібнену цибулю, петрушку і селеру. Додаємо трохи води і тушкуємо близько 4-5 хвилин. Потім додаємо шинкованную капусту, морську сіль і мелений імбир. Продовжуємо тушкувати ще 5-10 хвилин до готовності.
6. Знімаємо з вогню і залишаємо настоюватися під кришкою.

Готову тушковану капусту розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

Смачного!

Оселедець під шубою з шпрот
Оселедець під шубою з маринованим огірком
© 2015-2022  mycooking.pp.ua