На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Котлети в томатному соусі

1 лютого 2014


Хочу вам сьогодні запропонувати домашній рецепт котлет, томління в томатному соусі. Такі котлети нескладно приготувати: вони готуються так само, як і звичайні котлети, але потім нудяться в соусі і за рахунок цього виходять більш ніжними. Такий спосіб приготування добре підходить для дітей і для тих, кому не рекомендується їсти смажене, бо котлети смажаться фактично до напівготовності - до утворення рум'яної скоринки.

Виходять такі котлети соковитими, просоченими соусом, і поєднуються, в принципі, з будь-яким гарніром. А якщо ви хочете подати їх на вечерю, тоді можна обійтися без гарніру, а зробити салат зі свіжих овочів, наприклад, легкийсалат з білокачанної капусти з кунжутом.

Щоб приготувати котлети в томатному соусі, вам потрібно:

м'ясо - 600 г
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
жовток яєчний - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно пшеничне - 1 ст. л.
паста томатна - 3 ст. л.
бульйон або вода - 500 мл
масло рослинне - для смаження

Як приготувати котлети в томатному соусі:

1. М'ясо для котлет потрібно взяти соковите, а не пісне, щоб котлети були сухими. М'ясо вимити, нарізати невеликими шматочками і прокрутити на м'ясорубці в фарш, краще перекрутити готовий фарш ще раз, тоді він буде більш ніжний.
2. М'ясний фарш посолити і поперчити за смаком, додати яєчний жовток, добре перемішати фарш руками.
3. З фаршу сформувати котлети, розмір котлет робіть за своїми уподобаннями, хтось любить зовсім маленькі, хтось середні, хтось великі.
4. На плиту поставити сковороду і каструлю, в сковороду налити рослинне масло, розігріти і викласти котлети, обсмажувати з двох боків до золотистого кольору.
5. Поки смажаться котлети, в каструлю влити трохи олії, розігріти. Почистити і вимити цибулю, дрібно нашаткувати, всипати в розігріте масло в каструлі і обсмажити до м'якості.
6. До обсмаженої цибулі додати борошно, обсмажити трохи, потім додати томатну пасту і смажити до солодкого аромату, потім влити бульйон і довести до кипіння, зменшити вогонь, посолити за смаком.
7. До цього часу ви повинні вже обсмажити частина котлет, досмажити всі залишилися котлети і скласти каструлю з томатним соусом, накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні 10-15 хвилин.
8. Потім каструлю з котлетами зняти з плити і подавати котлети до столу з гарніром, наприклад, з гречкою по-царськи.

Смачного!

Котлети з індичого фаршу без хліба
Картопляні котлети з шинкою і гарбузом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua