салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Котлети з рибного фаршу запечені в духовці

22 грудня 2013


Риба - це не тільки смачно, але й корисно. Але чи варто про це говорити, думаю, що все це прекрасно знають! Я хоч і не часто, але все ж готую для себе і своєї сім'ї страви з риби. Дуже корисними, особливо для діток, є рибні котлети на пару, Виходять неймовірно соковитими, а головне, що дітям дуже подобається. А я, в свою чергу, рада, що хоч якось додаю корисних речовин їх маленьким організмам. Сьогодні ж розповім вам черговий рецептик котлет з рибного фаршу, який сподобається вже не тільки дітям, але й їхнім батькам.

Щоб приготувати котлети з рибного фаршу запечені в духовці, вам знадобиться:

рибне філе - 1000 г
цибуля - 1 шт.
яйця - 2 шт.
білий хліб - 200 г
молоко - 500 мл
сир - 50 г
сіль
перець
панірувальні сухарі - 1 ст.
рослинне масло - 3 ст. л.
 для соусу:
томатна паста - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
морква - 1 шт.
сметана - 100 г
вода - 2 ст.л.
цукор - 1 щіпка
сіль

Як приготувати котлети з рибного фаршу запечені в духовці:

1. Рибне філе миємо, обсушуємо за допомогою паперових серветок і пропускаємо через м'ясорубку. Відмінно підійде філе товстолобика, судака або щуки.
2. Зрізуємо кірку з хліба, розрізаємо м'якуш на шматочки і замочуємо в молоці. Як тільки хліб розмокне, віджимаємо.
3. Очищаємо цибулю, обмиваємо і дрібно шаткуємо. Поділяємо на дві рівні частини.
4. Очищаємо морква, миємо й натираємо на крупній тертці.
5. Сир натираємо на тертці.
6. До рибного фаршу додаємо сир, розмочений хліб, одну частину нарізаної цибулі і яйця. За смаком солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо.
7. З маси формуємо котлети і паніруємо їх у сухарях або борошні.
8. Розігріваємо сковорідку і наливаємо 3 ст. ложки рослинної олії. Злегка обсмажуємо котлети з обох боків до золотистого і знімаємо з вогню.
9. Обсмажуємо на сковорідці моркву з цибулею не більше 5 хвилин, час від часу помішуючи.
10. Включаємо духовку.
11. Поки розігрівається духовка, приготуємо соус. Для цього змішуємо сметану з томатною пастою, цибулею з морквою і водою. Солимо за смаком і додаємо цукор. Перемішуємо.
12. Котлети, які ми підготували, викладаємо шарами в казан або форму для запікання, при цьому кожен шар поливаємо соусом.
13. Ставимо казан в духовку і запікаємо котлети протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
14. Після закінчення цього часу котлети готові, викладаємо їх на блюдо, поливаємо підливою і подаємо до столу.

Смачного!

Котлети з рибного фаршу з начинкою
Котлети з рибного вареного фаршу