На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Котлети з курячого фаршу з підливою

24 грудня 2013


Хочу з вами сьогодні поділитися рецептом котлет з курячого фаршу в томатної підливі, дуже смачних і ніжних за структурою. Такі котлетки в моїй родині з'їдаються дуже швидко, їх цілком можна давати і дітям, адже куряче м'ясо дієтичне. Підлива добре просочує котлети, і вони виходять соковиті і м'які. Такі котлетки можна приготувати на обід або на вечерю і подати з вашим улюбленим гарніром. Дуже смачно виходить з кашами (рисової, гречаної та ін.), Так як підлива просочує гарнір. Я зазвичай, крім гарніру, подаю ще овочевий салат, взимку це найчастіше вінегрет, а влітку - свіжі овочі. Виходить просто чудове поєднання смаків!

Щоб приготувати котлети з курячого фаршу з підливою, вам потрібно:

філе куряче - 600 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник дольки - 1 шт.
батон - 1 шматочок
вершки - 60 г
борошно пшеничне - 1 ст. л.
паста томатна - 3 ст. л.
бульйон або вода - 500 мл
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
сухарі паніровочні
масло рослинне - для смаження

Як приготувати котлети з курячого фаршу з підливою:

1. Цибуля ріпчаста очистити і вимити, одну головку нарізати кубиком, перекласти в миску і відставити поки в сторону.
2. Філе куряче вимити, нарізати шматочками і подрібнити за допомогою м'ясорубки, також подрібнити другу цибулину і додати в курячий фарш, перемішати добре.
3. Часник очистити і вимити, пропустити через прес для часнику і додати в курячий фарш, добре перемішати.
4. Шматочок батона залити вершками і дати просочитися, потім додати в фарш, краще перед цим подрібнити його теж за допомогою м'ясорубки або просто як слід розім'яти виделкою, а потім вже додавати до курячого фаршу.
5. Курячий фарш посолити і поперчити за смаком, можна додати будь-які спеції за смаком, гарненько вимісити фарш, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
6. Далі взяти невелику кількість фаршу, сформувати котлету і обваляти в панірувальних сухарях, так сформувати всі котлети.
7. Коли всі котлети сформовані, поставити на плиту сковороду, влити рослинне масло і розігріти.
8. Викласти кілька котлет на сковороду, обсмажити з двох боків до золотистого кольору і перекласти в каструлю, таким чином обсмажити все котлети і скласти їх в каструлю.
9. Потім в сковороду, якщо потрібно, додати трохи олії, всипати цибулю, нарізану кубиками, і борошно, помішуючи, обсмажити до м'якості цибулі, потім додати томатну пасту і обсмажити трохи її разом з цибулею, після чого влити бульйон або воду.
10. Довести томатну підливу до кипіння, посолити і поперчити і влити її в котлети, після чого каструлю з котлетами і підливою поставити на невеликий вогонь і гасити 15 хвилин.
11. Котлети в підливі зняти з вогню і можна подавати до столу. До котлет можна приготувати на гарнір гречку в горщикахабокартоплю в казані.

Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні на вашій кухні!

Веганські картопляні котлети з моцарелою
Котлети з курячого фаршу з рисом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua