На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Котлети з кабачків та баклажанів

22 січня 2014


І кабачки, і баклажани самі по собі - неймовірно корисні овочі. Страви з них виходять смачними і ніжними. А якщо поєднати обидва овоча в одній страві, то виходить щось ще більш смачне і корисне. Наприклад, жульєн з баклажанів і кабачків, Нічого більш приємного на смак я не пробувала. А на сьогодні приготувала вам рецепт хоч і більш простого, але нічим не поступається за смаком страви. Це будуть котлети з кабачків і баклажанів, які тануть у роті і приносять масу задоволення.

Щоб приготувати котлети з кабачків і баклажанів, вам знадобиться:

баклажани - 2 шт.
кабачки - 2 шт.
яйця - 2 шт.
білий хліб - 150 г
молоко
тертий сир
рослинна олія
пшеничне борошно
сіль
перець
зелень петрушки

Як приготувати котлети з кабачків і баклажанів:

1. Перш ніж готувати котлети з баклажанів і кабачків, потрібно попередньо їх підготувати. Для цього обмиваємо наші овочі і очищаємо від шкірки. Нарізаємо на невеликі часточки і кидаємо в киплячу воду. Таким чином, овочі будуть досить м'які і до того ж баклажани позбудуться від можливої ??гіркоти. Варимо нарізані овочі близько 10 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти зайвої рідини і охолонути.
2. Тим часом позбавляємо хліб від скоринки (нам потрібна тільки одна м'якоть) і кладемо в злегка підігріте молоко. Залишаємо до тих пір, поки хліб достатньо не розмокне.
3. Як тільки кабачки з баклажанами охолонуть, перекладаємо їх в блендер. Можете, звичайно, використовувати для подрібнення і м'ясорубку. Подрібнюємо овочі до однорідності. Овочеве пюре через великої кількості рідини в відварених овочах, швидше за все, вийде дуже рідким, тому перекладаємо його в невелику каструльку і на слабкому вогні кип'ятимо до випаровування зайвої води. Не забуваємо постійно помішувати пюре, щоб воно не пригорало, нам потрібно добитися лише невеликого загустіння. Після цього знімаємо масу з вогню.
4. В окремій ємності збиваємо яйця. Додаємо до них остигле овочеве пюре і розмочений хліб. Гарненько перемішуємо. До загальної маси додаємо зовсім небагато тертого сиру (предпочтительней буде пармезан). Солимо за смаком і перчимо і ще раз все ретельно перешиваємо.
5. Добре промиту і обсушену петрушку дрібно нарізаємо і додаємо до котлетної масі. Овочева консистенція повинна вийти на зразок тієї, яку ми робимо для м'ясних котлет. Якщо фарш вийшов більш рідким, додаємо борошно.
6. Формуємо з овочевого фаршу котлети невеликого розміру і паніруємо їх у борошні.
7. На заздалегідь розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо наші котлети до золотистого з обох сторін.
8. Викладаємо котлети на блюдо і подаємо до столу.

Смачного!

Кабачкові котлети з вівсяними пластівцями
Котлети з кабачків по-грецьки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua