салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Сьогодні хочу запропонувати вам простий рецепт смачних котлет з яловичини по-домашньому. Особливість цих котлет - в їх ніжності, м'якому смаку і чудовому ароматі завдяки входить до складу котлет солодкого болгарського перцю і, звичайно ж, свіжої зелені.

Щоб приготувати котлети яловичі по-домашньому, вам потрібно:

фарш яловичий - 1 кг
яйце куряче - 1 шт.
хліб білий - 2-3 скибочки
цибуля ріпчаста - 2 шт.
перець болгарський - 1 шт.
кріп свіжий - пучок
вершки 10% -ної жирності - 150 мл
спеції - на ваш смак
сіль за смаком
масло рослинне - для смаження
вода (або бульйон)

Як приготувати котлети яловичі по-домашньому:

1. Фарш для котлет можна придбати готовий, але краще зробити його самостійно. Для цього потрібно взяти соковиту яловичу м'якоть, вимити, нарізати невеликими шматочками і подрібнити їх через м'ясорубку або в блендері. Найкраще пропустити подрібнений фарш кілька разів через м'ясорубку або подовше прокрутити в блендері, тоді котлети вийдуть дуже м'які, ніби пухові.
2. Взяти глибоку тарілку і влити вершки, скибочки хліба очистити від кірок, а м'якуш замочити в тарілці з вершками і залишити на 5 хвилин.
3. Потім хліб і вершки і додати у фарш, розбити в фарш яйце і ретельно перемішати.
4. Болгарський перець очистити, вимити й подрібнити, додати до м'ясного фаршу, також зелень вимити і нашаткувати, додати до фаршу, ретельно перемішати.
5. Ріпчасту цибулю очистити, вимити і дрібно нашаткувати, додати до м'ясного фаршу, додати спеції за смаком, сіль за смаком і дуже добре вимісити фарш до однорідності.
6. На плиту поставити сотейник і сковороду, в сковороду влити рослинне масло і розігріти на помірному вогні.
7. У сотейник влити бульйон або воду, додати сіль і спеції за смаком, перемішати і довести до кипіння, за бажанням можна додати томатного соку. Вимкнути вогонь.
8. З фаршу сформувати руками котлети невеликого розміру, викладати котлети партіями на сковороду в розігріте масло і обсмажувати до золотистої скоринки з обох сторін.
9. Готові котлети перекладати в сотейник з бульйоном. Коли всі котлети будуть обсмажені і перекладені в сотейник, включити вогонь і протушкувати їх 5-10 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
10. Готові котлети посипати подрібненою зеленню і подавати до столу з улюбленим гарніром. До домашніх котлет можна приготувати також легкий і смачний салат з ананаса і моркви.

Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні на вашій кухні!