салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Королівський плов в мультиварці

7 лютого 2014


Шах-плов, або королівський плов в мультиварці, виходить не менш смачним, ніж його традиційно готують в Азербайджані. Втім, існує стільки варіантів приготування плову, що всі й перерахувати важко. Однак рецепт королівського плову в мультиварці відрізняється тим, що шах-плов подається як би в «шубі» з лаваша, причому ця «шуба» повинна мати апетитну хрустку скоринку.

Королівський плов називають в Азербайджані «шахом урочистих столів», і по праву. Його багатий смак складається не тільки з смаків м'яса, рису, морквини і лука. Свою смакову нотку вносять до нього добавки у вигляді кураги, родзинок, каштанів та ін., А також традиційні приправи, які обов'язково кладуть в плов.

Королівський плов, приготований в мультиварці, звичайно ж, буде дещо відрізнятися від того, який готують в казанах, але все одно виходить незвичайно смачним.

Щоб приготувати королівський плов в мультиварці, вам знадобиться:

м'ясо (будь-яке, в ідеалі - баранина) - 300-400 г
цибуля ріпчаста - 1 головка
морква - 1 шт.
рис - 1 мульти-стакан
вода - 1,5 мульти-склянки
сіль, перець чорний мелений - за смаком
приправи для плову - за смаком
часник - 2 зубчики
тонкий лаваш - 2 листи
вершкове масло
соняшникова олія
родзинки - 70 г
лавровий лист

Королівський плов в мультиварці готується наступним чином:

1. М'ясо вимийте і наріжте на шматочки.
2. Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте, рис промийте.
3. На дно мультиварки покладіть шматок вершкового масла або налийте рослинне масло. Потім викладіть м'ясо, подрібнену моркву і цибулю, додайте рис, родзинки, 2 зубчики часнику, лавровий лист, посоліть, поперчіть і посипте приправою для плову.
4. Налийте води. Зверніть увагу, що для цього плову води потрібно брати на півсклянки менше, ніж для звичайного плову в мультиварці. У цьому рецепта годиться, щоб рис був злегка недовареним. Увімкніть режим «Плов».
5. Коли плов буде готовий, пересипте його в інший посуд, а чашу вимийте.
6. А тепер - головна фішка королівського плову: змастіть мультікастрюлю вершковим маслом і укладіть лаваш таким чином, щоб краї звисали. Дно каструлі потрібно вистилати лавашем в два-три шари.
7. Перекладіть плов в лаваш, накрийте звисаючими краями лаваша, полийте зверху розтопленим вершковим маслом або просто викладіть шматочки вершкового масла по поверхні лаваша.
8. Готуйте королівський плов в режимі «Випічка» 60 хвилин.

Смачного!

Овочеві тюфтельки до фуршету
Теплий салат з креветками