На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Корейське рагу з тофу

3 квітня 2015


У далеке радянський час у мене були дві подруги-кореянки. Вони знімали кімнату. І коли, досить часто, я залишалася у них ночувати, смачно годували мене. Готувався абсолютно прісний рис, загортався в лист корейської капусти. Цей рулет маку в соуси. То в один, то в інший, то в третій. Особливих вишукувань «дівчата» не готували. Але пам'ять про те рисі в мені залишилася.
Коли я переїхала до Росії, вже цілих 20 років тому, мене дивувало відсутність «кіосочков» з підготовлюваної їжею. У Ташкенті вони були буквально на кожному розі. Потім з'явилися хичінние, пиріжкові.
Нещодавно, після довгої перерви поїхала на ринок - глядь, ціла площа навколо столиків. Російська кухня, Карачаївський, корейська. І на вивісці не менше 20 страв сфотографовано. Я ж, звичайно, туди полізла. Щось спробувала, щось купила. У тому числі корейські соуси. Щось підказує мені, що готувати їх вдома - невдячна затія. А ось приготувати щось з тофу - можна.
Овочевий салат з сиром тофу - Знахідка для любителів здорової їжі. Вегетаріанські котлети з тофу досить незвичайні, але підійдуть будь-якому гурману. Китайський суп з тофу теж не розчарує вас.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 150 ккал


Щоб приготувати корейське рагу з тофу, вам знадобиться:

  • олія соняшникова - 1 ст.л.
  • гриби - 300 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • імбир свіжий - 1 ст.л.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • цукіні - 1 шт.
  • бульйон овочевий - 2,5 ст. або
  • вода - 2,5 ст.
  • порошок шиітаке - 1,5 ч.л. (за бажанням)
  • соус соєвий - 1 ст.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • кочхуджан (корейська соєва паста) - 1 ст.л.
  • тофу шовковий - 120-150 г
  • соус Кимчи - 2 ст.л.
  • корейська приправа чилі - 1 ч.л.
  • масло кунжутне - 0,5 ч.л.
  • цибуля зелена - 2 пір'їнки

Як приготувати корейське рагу з тофу.

  1. 1. Нагрійте на середньому вогні соняшникову олію. Почистіть і наріжте гриби. Додайте їх в масло і смажте, поки не почнуть розм'якшуватися.
    2. Потім туди ж покладіть очищений і роздавлений часник. Почистіть і натріть імбир і теж відправте на сковорідку. Смажте, поки гриби не стануть м'якими.
    3. Почистіть і наріжте середню цибулину і цукіні. Готуйте ще 2-3 хв.
    4. Влийте овочевий бульйон або воду, посипте, якщо хочете, грибний порошок. Покладіть цукор, соєвий соус, кочхуджан. Все перемішайте. Додайте вогню і нехай закипить.
    5. Зменшіть вогонь, нехай бульйон тільки трохи блокують і обережно покладіть шматочки тофу, розподіляючи їх по сковорідці.
    6. Додайте соус (Не капусту) кимчи і корейську приправу чилі. Шість-сім хвилин потомите на середньо-повільному вогні.
    7. Під кінець, збризніть рагу кунжутним маслом і зробіть вогонь максимально сильним на 30 сек.

  2. До рагу добре підійде варений рис і кухоль холодного пива.

  3. Смачного!

Соєве молоко
Кекси День-ніч
© 2015-2022  mycooking.pp.ua